Şırnak’ta içi su dolu kuyuya düşen 2’si kardeş 3 kişi aranıyor

Şırnak’ta içi su dolu kuyuya düşen 2’si kardeş 3 kişi aranıyor

Bölgede kurtarma çalışmaları başlatılırken, Van ve Batman’dan dalgıç ekipler çağrıldı

Şırnak’ın merkez Balveren beldesinde, ekim ayında 8 kişinin öldüğü göçüğün ardından kapatılan kömür ocağına malzemelerini almak için gelen 2’si kardeş 3 kişi, içi su dolu kuyuya düştü. Bölgede kurtarma çalışmaları başlatılırken, Van ve Batman’dan dalgıç ekipler çağrıldı

Olay, saat 12.00 sıralarında, Şırnak'ın merkez Balveren beldesi Araköy mevkiinde bulunan kapatılan kömür ocağında meydana geldi.
 
8 KİŞİ CAN VERMİŞTİ


Edinilen ilk bilgilere göre, Abdurrahman ve Ömer Tunç adlı kardeşler ile İdris İnal, malzemelerini almak için, 17 Ekim’de Şırnak-Cizre arası Cudi Dağı eteklerindeki kömür ocakları bölgesinde bulunan 3 No'lu kömür ocağında 8 işçinin hayatını kaybettiği göçüğün ardından faaliyeti durdurulan ocağa geldi.

NASIL DÜŞTÜKLERİ BİLİNMİYOR


Abdurrahman ve Ömer Tunç adlı kardeşler, henüz belirlenemeyen bir şekilde burada bulunan dolu su kuyusuna düştü.

 

KARDEŞLERİ KURTARMAK İÇİN HALATLA KUYUYA İNDİ


Durumu fark eden İdris İnal, Tunç kardeşleri kurtarmak için jeneratörü çalıştırarak, halatla kuyuya indi. İnal da, jeneratörün durması üzerine kuyuda kaldı.

DALGIÇ EKİPLERİ DE İSTENDİ


Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine AFAD ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Kuyuda mahsur kalanların kurtarılması için çalışma başlatılırken, Batman ve Van’dan dalgıç ekipleri istendi.
 

VALİ VE BÖLEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE


Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ve Belediye Başkanı Turhan Bedirhanoğlu da bölgeye gelerek, incelemelerde bulundu.

 

 

İlgili Haberler