ŞIRNAK BELEDİYE BAŞKANI'NA ŞOK GÖZALTI

ŞIRNAK BELEDİYE BAŞKANI'NA ŞOK GÖZALTI

ŞIRNAK'ta HDP'liler tarafIndan başlatılan 'Öcalan'a özgürlük' kampanyasına destek verip imza toplayan Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, aralarında HDP ve DBP'lilerin de bulunduğu 8 kişiyle birlikte polis tarafından gözaltına alındı.

Şırnak'ta HDP'lilerin 'Öcalan'a özgürlük' adı altında başlattığı kampanya çerçevesinde bu akşam saatlerinde Cudi Mahallesi'nde imza toplandı. Şırnak Belediye Başkanı Serhan Kadırhan da kampanyaya katılıp imza toplarken, beraberinde HDP ve DBP il yöneticilerin de bulunduğu 8 kişi, mahalleye giden polis tarafından gözaltına alındı.

Emniyete götürülen Kadırhan ile beraberindekiler ifade verdikten sonra yaklaşık 2 saat sonra savcılığa sevk edilmeden serbest bırakıldı. Kadırhan ile bareberindekilerin, Öcalan için başlatılan imza kampanyası ile ilgili mahkemeden toplatma kararı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındıkları öğrenildi.

Şırnak Belediye Başkanı DBP'li Serhat Kadırhan ile diğer serbest kalanlar emniyet önünde toplananlar tarafından karşılandı. Kadırhan, çözüm sürecinin yaşandığını belirterek, bu sürecin aktörü olan Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını için imza kampanyası düzenlediğini belirtti. Kadırhan, imza kampanyasına kaldıkları yerden devam edeceklerirni söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı