SIRA ABDULLAH GÜL'E GELDİ; KRİZ BÜYÜYOR

SIRA ABDULLAH GÜL'E GELDİ; KRİZ BÜYÜYOR

Geçen hafta gündeme bomba gibi düşen "Pelikan Dosyası" ile Davutoğlu'nu AKP içerisinde itibarsızlaşma kampanyası Abdullah Gül ile devam ediyor.

Erdoğan ve Davutoğlu arasında süren ve Avrupa medyasında bile haberleşen krizin yankıları bitmeden başta sosyal medya olmak başlatılan linç kampanyasında Abdullah Gül'de dahil edildi.

GÖZDEN DÜŞÜRME PLANI

Eski bir müsteşar aniden ortaya çıkarak Abdullah Gül'e ağır bir suçlamada bulundu.Gül'den duruma tepki gecikmedi. Ancak AKP'ye yakın kaynaklar bu girişimlerin, sarayın bu türden suçlamalar ile Erdoğan'ı eleştiren kim varsa AKP içerisinde gözden düşürme planlarının bir parçası olarak yorumluyorlar.

GÜLEN CEMAATİ SUÇLAMASI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Dışişleri Müsteşarı Özdem Sanberk'in iddialarına tepki gösterdi. Sanberk, bir internet haber sitesinde verdi röportajda "Gülen cemaati üyeleri, Dışişleri Bakanlığı'na Abdullah Gül döneminde girdi" iddiasını dile getirmişti.

"MÜSTEŞARLIK YAPMIŞ OLMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ"

Yazılı açıklama yapan Gül, "Devlet ve siyaset hayatında izlediğim en önemli ilkeler, her zaman liyakat ve devlete sadakat olmuştur" dedikten sonra şu ifadeleri kullandı:
"Bir internet sitesine verdiği mülakatta hakkımda asılsız iddialarda bulunan kişinin uzun yıllar hizmet ettiğim Dışişleri Bakanlığı'nda Müsteşarlık yapmış olması ayrıca üzüntü vericidir. Bilgi sahibi olmadan iddia sahibi olan bu kişinin, çelişkili ifadeleri ile şahit olmadığı bir döneme ait, iftiraya varan açıklamalarını yersiz ve maksatlı buluyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı