SIR GİBİ SAKLANAN ŞEHİT SAYILARI GAZETE MANŞETLERİNDE

SIR GİBİ SAKLANAN ŞEHİT SAYILARI GAZETE MANŞETLERİNDE

Hükumet ve genelkurmay tarafından sır gibi saklanan ve kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratan şehit sayılarını artık bir inandırıcılığı kalmayan yetkililer yerine medya organları ve sosyal medya vermeye başladı.

Dağlıca'da yaşanan saldırı sonrası çok sayıda askerin hayatını kaybettiği belirtilirken Genelkurmay'dan yaşamını yitiren askerlere ilişkin hâlâ bir açıklama gelmedi. Katıldığı milli maçın ardından alel acele Ankara'ya gelerek bazı bakan ve askeri yetkililer ile "Güvenlik toplantısı" gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, toplantının ardından hiç bir açıklama yaptırmadı.

GENELKURMAY AÇIKLAMASINDA ŞEHİT SAYISI YOK

Gecenin ilerleyen saatlerinde gelen Genelkurmay açıklamasında ise hayatını kaybeden askerler hakkında en küçük bir açıklama dahi yapılmadı. Dağlıca haberlerinin sosyal medya ve internet sitelerine düşmesinin ardından verilen şehit sayıları ise birbirinden çok farklıydı. Mehmetçi Tv adlı güvenlik haberleri veren internet sitesi rakamı 30 olarak açıklarken sosyal medyada bu rakamlar çok daha fazla olarak duyuruldu. Ünlü ajans Reuters ise PKK kaynaklarına dayandırdığı haberinde şehit sayısını 15 olarak duyurdu.

GAZETELERDE FARKLI VERDİ

Dağlıca saldırısına ilişkin TSK'nın hâlâ kapsamlı bir açıklama yapmaması tepki çekerken bugün bazı gazelerin manşetlerinde yaşamını yitiren asker sayısına ilişkin bilgiler yer aldı.

15-19 ARASINDA ŞEHİT SAYISI VERDİLER

Gazetelerin neredeyse hepsi ayrı  bilgiler verirken Sabah 15, Yeni Şafak 16, Hürriyet ise 19 askerin hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

İŞTE GAZETE MANŞETLERİNE YANSIYAN ŞEHİT SAYILARI

43t-001.jpeg

eqef-001.jpeg

haberturk_070915-001.jpeg

rg3g-001.jpeg

DAĞLICA'DAN DÜN GECE GÖRÜNTÜLERİ

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı