SINIRDA ŞOK SALDIRI! İKİ ASKER ÖLDÜ!

SINIRDA ŞOK SALDIRI! İKİ ASKER ÖLDÜ!

Ermenistan'lı askerlerin açtığı ateş sonucu iki asker hayatını kaybetti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cephe hattının Fuzuli bölgesinde Ermeni keşif birliği askerlerinin, Azerbaycan mevziisine saldırdığı belirtildi. Saldırı sonucu çıkan çatışma sırasında Yüzbaşı Fikret Memmedov'un (32); keskin nişancı ateşindeyse Çavuş Hudaverdi Abilov'un (23) hayatını kaybettiği, 19 yaşındaki asker Mirzezade Mehman Dadaş Balaoğlu'nun ise ağır yaralandı ifade edildi.

Şehit askerlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerini ileten Savunma Bakanı Zakir Hasanov, iki askere madalya verileceğini açıkladı.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ise yaptığı açıklamada,

"Bu bayram gününde yine 2 anne, 2 aile gözyaşları içinde kaldı, insanımız üzüldü. Allah'tan, dün gece şehit olan Fikret ve Hudaverdi kardeşlerimize rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Ağır yaralı olan askerimiz Mehman kardeşimize Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Asker ve askerlerimiz düşmana, onun provokasyonlarına iyi cevap verdi. Bu terör devleti artık anlamalıdırlar ki, Azerbaycan 20 yıl önceki Azerbaycan değil ve onların tüm provokasyonlarına karşılık verilecek. Bir daha şehitlerimize rahmet diliyoruz. Nur içinde yatsınlar. Allah, Ermenistan adlı devlete hak ettiği cezayı versin " dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı