Sınırda Silahlı Çatışma: Urfa'da 17 yaşındaki Mahsun hayatını kaybetti...

Sınırda Silahlı Çatışma: Urfa'da 17 yaşındaki Mahsun hayatını kaybetti...


İşte AKP'nin Suriye politikasının sonuçları:

Urfa'da 17 yaşındaki Mahsun hayatını kaybetti...

AKP'nin Suriye politikaları yurttaşların hayatını kaybetmesine neden olmaya devam ediyor. Suriye'de çıkan çatışmadan geldiği belirtilen mermiler 15 yaşındaki Ahmet Gündüz'ü başından, 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul'u ise göğsünden ağır yaraladı. Ertuğrul bu sabah hayatını kaybetti.

Suriye'de ÖSO ve PYD arasında çıkan çatışma sırasında, mermiler Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde iki yurttaşa isabet etti. 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul hayatını kaybetti. Olayın ardından çatışmada yaralanan bir ÖSO'lu Ceylanpınar'a hastaneye getirilirken, vatandaşlar yaşananlara büyük tepki gösterdi. AKP'nin duruma yönelik çözüm önerisi ise dışarı çıkmayın oldu.

DHA'nın haberine göre, Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi'nin karşısında bulunan Rasulayn'da, AKP destekli ÖSO adlı çete ile PKK'ye yakınlığıyla bilinen PYD güçleri arasında çıkan çatışma sırasında, Ceylanpınar'da göğsüne isabet eden kurşunla yaralanan 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul yaşamını yitirdi.


15 yaşındaki Ahmet'in durumu da kritik

Yine Suriye'den atılan kurşunla başından yaralanan 15 yaşındaki Ahmet Gündüz'ün tedavisi ise sürüyor.

Gündüz, Şanlıurfa'daki Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Doktorlar, Gündüz'ün hayati tehlikesinin devam ettiğini, kurtarılması için tüm çabanın gösterildiğini söyledi.


ÖSO tepkisi

Olayın ardından Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne çatışmada yaralanan bir ÖSO'lunun getirilmesine tepki vardı. Yaralı Suriyeli'nin bulunduğu sedye ve ambulansa saldıran vatandaşlar acil servisin camını kırdı. Gerginlik üzerine hastaneye takviye polis ekipleri gönderildi.

Yapılan anonsta, vatandaşların sınır hattından uzak durmaları ve gerekmedikçe dışarı çıkmamaları istendi. Vatandaşlar ise sokağa çıkmaya korktuklarını ve bir an önce çatışmaların sona ermesini istedi. Rasulayn'daki çatışmaların ardından güvenlik güçleri, sınır hattında önlemlerini arttırdı. Yaşananların ardından güvenlik güçleri, vatandaşlara sınıra yaklaşmamaları uyarısında bulundu