SINIFTA DÖVE DÖVE ÖLDÜRDÜLER

SINIFTA DÖVE DÖVE ÖLDÜRDÜLER

Son anları kamerada...

İSTANBUL'da arkadaşları tarafından dövüldüğü iddiasıyla kaldırıldığı hastanede 21 gün sonra ölen Hadımköy İbrahim Özaydınlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 1’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Ferit Aslan Sarı, memleketi Zonguldak’ın Ereğli İlçesi'nde toprağa verildi.

Ferit Aslan Sarı, geçen 23 Mayıs’ta öğle tatilinde bir arkadaşının yanağını sıkarak şaka yaptı. Daha sonra sınıfına giren Sarı, iddiaya göre şakalaştığı arkadaşı ve 4 kişi tarafından dövüldü. Kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine darbeler alan Sarı’nın kaldırıldığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 hafta süren yaşam mücadelesini yaşamını yitirdi. 

Talihsiz öğrencinin cenazesini Zonguldak’ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Caferler Köyü'ne toprağa verilirken, yakınları da onun aldığı darbelerden dolayı beyninde tümör oluştuğunu ve bu nedenle öldüğünü ileri sürdü.

MEZARINI ZİYARET ETTİLER

Ferit Aslan Sarı’nın, İstanbul’da PTT kargo servisinde çalışan babası 48 yaşındaki Hüseyin Sarı, annesi 46 yaşındaki Şennur, ağabeyi 28 yaşındaki Halil Sarı, babaannesi 75 yaşındaki Melahat Sarı ve halası Hava Oğuz, gözyaşlarına hakim olamadı.

Güvenlik kamera görüntülerini izlerken Halil Sarı, kardeşinin ölümüyle sarsıldıklarını söyledi. Halil Sarı, şunları söyledi:

"Kardeşim öğle arasında sınıfa çıkarken samimi olduğu arkadaşı B.T.’nin yanağını sıkıyor. Kardeşimin hemen arkasından sınıfa 4-5 çocuk gelerek 'Sen neden o çocuğa dokundun' diye soruyor. Kardeşim de şaka yaptığını söyleyince K.D., isimli öğrenci ile arkadaşları tarafından darp ediliyor. O sırada kardeşim kafasını yere vuruyor. Kardeşim bilincini kaybetmiş. Özel araçla Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne götürülüyor. Oradan da ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk ediliyor. Ne yazık ki yoğun bakımda hayatını kaybetti. Biz, olaya karışan öğrencilerden şikayetçiyiz."

Bu arada Ferit Aslan Sarı’nın arkadaşıyla şakalaştığı an ve arkasından 4 kişinin sınıfa girmesi okulun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Kamera kayıtlarında, Sarı’nın arkadaşı ile şakalaştığı, şakalaştığı arkadaşının yanına gelen K.D. ile konuşurken yanlarına gelen iki kişi ile birlikte sınıfa girdikleri görülüyor. Sınıfa giren 4 kişinin kaçış anları, sınıf önünde oluşan kalabalıkla Ferit Arslan Sarı’nın baygın vaziyette başka sınıfa alındıktan sonra özel bir araca bindirilip okuldan çıkma anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye yansıdı. 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı