SİNEMANIN ACI KAYBI

SİNEMANIN ACI KAYBI

Sayısız filmde rol alan sinema sanatçısı pankreas kanserine yenik düştü.

Sinema sanatçısı 'Erdo Vatan' olarak tanınan 79 yaşındaki Erdoğan Vatansever, Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’ndeki evinde pankreas kanserinden yaşamını yitirdi.

Yıllarca ABD’de sinema oyunculuğu yapan 2 çocuk babası usta oyuncunun ölümü sanat camiasını yasa boğdu. ABD ve Türkiye’de çok sayıda filmde rol alan Erdoğan Vatansever, dün gece İskele Mahallesi’ndeki evinde, bir süredir tedavi gördüğü, pankreas kanserinden öldü. 2 aydan bu yana tedavi gördüğü Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi’ndeki tedavisi ardından 5 gün önce Burhaniye’deki evine döndüğü belirtilen Erdo Vatan’ın, ölüm haberini alan yakınları evine akın etti. Yaşamının son dönemlerinde boşandığı eşinden olan 10 yaşındaki kızı Doğa Vatansever ile yaşayan usta oyuncunun cenazesinin yarın Burhaniye Koca Cami’de öğlen kılınacak namazın ardından Geriş Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.

UNIVERSAL STÜDYOLARINDA EĞİTİM GÖRMÜŞTÜ

Dünya sinemasının merkezi sayılan Universal Stüdyoları’nda eğitim görüp, Mickey Rooney ve Alfred Hitchcock’un verdiği derslere katılan Erdo Vatan, Türkiye’ye döndükten sonra da boş durmayıp, sinema ve televizyon alanındaki çalışmalarını sürdürdü. Senaryo yazan, aynı zamanda caz müzik sanatçısı olan Erdo Vatan, Burhaniye ve Ayvalık’ta açtığı sinema ve oyunculuk atölyesinde geleceğin sinema oyuncularını yetiştiriyordu. Belediye Gençlik Merkezi’nde gençlere, diksiyon ve drama dersleri de veren Vatansever’in ölümü yakınları sinema ve televizyon camiası ve öğrencilerini yasa boğdu.

SON FİLMİNİ TAMAMLAYAMADI

Erdo Vatan’ın son olarak Havran’ın İnönü Köyü’nden Halil’in hayatını yazdığını anlatan yakın dostu, Kültür Tarihi Araştırmacısı Erdoğan Gazioğlu, "Erdoğan ağabey, çok çalışkandı. Rahatsızlığına rağmen hiç boş durmuyor, Durmadan senaryo yazıyordu. Havranlı Halil’in senaryosunu yazmak için gidip torunlarıyla görüştü, uzun araştırma yaptı. Onun filmini çekmeye hazırlanıyordu. Ancak, ömrü yetmedi. Çok üzüldük. Allah rahmet eylesin" dedi.

Erdoğan Vatansever, daha önce İhlas Holding yönetim kurulu başkanı danışmanlığı görevinde de bulunmuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı