Sinan Yerlikaya AKP ye Katılıyor

Sinan Yerlikaya AKP ye Katılıyor

CHP eski Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya'nın önümüzdeki salı günü AKP grubunda partiye katılacağı öğrenildi.

Yerlikaya AKP'ye katılıyor

Aydın Gazetesin de yer alan haberde, Bir süre önce CH'den istifa eden Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya'nın AKP ye katılacağı yazıyor. 
CHP İzmir Milletvekili Ayman Güler'in TBMM de yaptığı polemik yaratan konuşmasının ardından istifa eden Yerlikaya, o gün "AKP ye mi katılacaksınız sorusuna", hayır dememişti. Akıllara kuşku getiren bu yanıtın ardından, Sinan Yerlikaya'nın AKP ye katılacak haberi, CHP Milletvekili Birgül Ayman Güleri bahane ettiği şeklinde yorumlanmaya başladı.
Siyasi kulislerde, "madem Birgül Ayman Gülerin konuşması üzerine istifa etti neden AKP ye katılıyor?" soruları dolaşmaya başladı.Bu istifayı Tunceli seçmeninin nasıl değerlendireceği de ayrı bir konu.

Aydınlık Gazetesinin bu konuda verdiği haber şöyle;
 
Bir süre önce CHP'den istifa eden ve AKP'ye geçeceğini duyuran CHP eski Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya'nın önümüzdeki salı günü AKP grubunda partiye katılacağı öğrenildi.
Baykal döneminde parti yönetiminde de yer alan Yerlikaya, katılım törenine bazı eski il ve ilçe yöneticileri ile belediye başkanlarının da aralarında olduğu kalabalık bir grupla katılması bekleniyor.
Kulislerde dolaşan bilgilere göre Yerlikaya, CHP yönetimini eleştiriyor ve özellikle Hüseyin Aygün'ün çıkışlarından rahatsızlık duyduğunu belirtiyor.

Yerlikaya, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada "Sayın Başbakan ile görüştüm ve AK Parti'ye geçmemden büyük memnuniyet duyacağını belirtti ve Tunceli'ye hizmet için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Ben de halkıma hizmet edebilmek için AK Parti'ye geçeceğim" sözlerini kullanmıştı.
Tunceli, AKP'nin milletvekili çıkaramadığı üç ilden biri olma özelliğine sahip.