SİNAN ÇETİN'İN OĞLUNDAN SKANDAL İFADE

SİNAN ÇETİN'İN OĞLUNDAN SKANDAL İFADE

İstanbul Ortaköy’de alkollü olarak direksiyon başına geçen ve aşırıhız ve tehlikeli araç kullandığı için polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün ölümüne neden olan yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar bugün hakim karşısındaydı.

Rüzgar Çetin’in savunması kazanın nasıl göz göre geldiğini ortaya koydu… Rüzgar Çetin,” alkollüydüm ama alkolün tesiri altında değildim” dedi.Mahkeme başkanı Makas ne demek bilmiyorum diyen Rüzgar Çetin’e “makas”ı tarif etti.  Çetin’in tahiliye talebi  reddedildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Rüzgar Çetin ile ölen İsmet Fatih Alagöz’ün eşi Özlem Alagöz şikayetçi olarak katıldı.

İşte mahkemede yaşanan önemli anlar;

“Alkol aldım ama tesiri altında değildim”

Çetin, Mahkeme Başkanı’nın “Alkol testine müsaade etmemişsin” şeklindeki sorusuna  “Doğrudur. hastaneye gitmek istemiştim. O yüzden üflemedim” diye cevap verdi. Başkanın rapordaki alkol miktarını hatırlatması üzerine ise Çetin, “Bence rapordaki sonuç yüksek. Yasal sınırın üzerine çıktığımı sanmıyorum. Alkolün tesiri altında değildim” dedi. Başkanın, bilirkişi raporuna göre asli kusurlu olduğunu da söylemesi üzerine Rüzgar Çetin, “Ben kaza esnasında hızlı değildim” dedi.

 

“Ben makas atmasını bilmem””

Tanık taksici Erdal Oğuz, olay günü Bebek’ten Beşiktaş’a doğru ilerlediğini anlatarak, “Bu sırada yanımdan Porsche marka bir araç geçti. Daha önce hiç görmediğim için dikkatimi çekmişti. Makas atarak ilerliyordu. Yaklaşık 10 dakika sonra kaza yerinde gördüğüm araç da aynı araçtı” dedi. Bu ifade üzerine Mahkeme Başkanı, sanık Rüzgar Çetin’e, tanığın “Makas atıyordu” sözünü hatırlattı. Çetin ise “Makas ne demek bilmiyorum” cevabını verdi. Mahkeme Başkanı da, “İstanbul’da yaşıyorsun, makas ne demek bilmiyorsun” diyerek, “trafikte makas atma” deyiminin tanımını yaptı.

Avukatın pişkinliği: Kemer takılı olsaydı bu ölün olmazdı

Sanık avukatı Mehmet Uysal ise sanığın kazayı bilinçli taksirle işlemediğini iddia ederek, hayatını kaybeden polis memurunun emniyet kemerinin takılı olmadığını, takılı olması durumunda bu ölümün yaşanmayacağını söyledi. Avukat Uysal ayrıca, Çetin ailesinin polis ailesiyle helalleşmek istediğini, ancak henüz buna cesaret edemediklerini belirterek, “Ancak Çetin ailesi polis ailesinin acısını paylaşmak istiyor” dedi. Avukat Uysal, Rüzgar Çetin’in tahliyesini talep etti. Duruşmaya ara verilmesi üzerine, hayatını kaybeden polis İsmet Alagöz’ün eşi Özlem Alagöz, eşinin fotoğrafını Rüzgar Çetin’e gösterip, “Teşekkürler” diyerek salondan çıktı.

“Mahkeme tahliye talebini reddetti”

Mahkeme heyeti, Rüzgar Çetin’in kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin mevcut oluşu, öngörülen ceza miktarına göre kaçma şüphesi taşıması, adli kontrol hükümlerinin tutuklamadan beklenen faydayı sağlamaya yeterli olmayacağını dikkate alarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık Rüzgar Çetin’in sürücü belgesi yönünden Yüksekova Trafik Bölge Müdürlüğü’ne yazılan yazının sorulmasını kararlaştıran heyet, kaza anına ilişkin görüntülerin bulunduğu CD örneğinin İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderilerek, aracın hızının tespiti ve daha sonra da kusur durumuna ilişkin rapor düzenlenmesine hükmetti. Duruşma 16 Haziran’a ertelendi.

 

gazeteport.com