Şimdi de Troçkizme Savaş Açtı !!!

Şimdi de Troçkizme Savaş Açtı !!!

CHP İzmir Millet vekili Birgül Ayman Güler'in tuhaf çıkışları devam ediyor.

“Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz” sözleriyle geçtiğimiz aylarda tartışmanın odağı olan CHP İzmir Milletvekili Güler, demokratikleşme paketini eleştiren yorumlarıyla yine gündemde.
 
Güler Twitter hesabından, AK Parti ile PKK’nın ulusalcılığı hedef aldığını savundu ve buna karşı durmaya devam edeceklerini söyledi. Güler’in “troçkizm*”le de mücadele vurgusu ise dikkat çekti. 37 bin takipçisi bulunan CHP’li Güler, “Demek ki, din istismarcılığıyla; kan bağına dayanan etnikçilikle -yani asıl ırkçılıkla- bunların destekçisi troçkizmle savaşıma devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Güler, ocak ayında TBMM Genel Kurulu’nda “Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz” sözlerini sarfetmiş, ırkçılık eleştirilerini ise kabul etmemişti. Birgül Ayman Güler’in, temmuz ayında da Mısır’da gerçekleşen askeri darbe için  “Mısır’daki darbe desteklenmelidir” dediği iddia edilmiş, CHP’li vekil yine Twitter hesabından kendini savunmuştu.

 
*Bolşevik siyasetçi, Marksist bir teorisyen ve Devrimi yapan Kızıl Ordu'nun Kumandanı olan Leon Troçki, Sovyetler Birliği’nin ilk yıllarında Dışişlerinden Sorumlu Halk Komiseri olarak görev yaptı. Troçki, geliştirdiği ve “Troçkizm” olarak adlandırılan kuramında, tıpkı Marx ve Lenin gibi dünya çapında sosyalist bir devrimin (enternasyonalizm) gerekliliğini ve yönetici sınıfının da işçi sınıfından oluşturulması gerektiğini savunur.