SİLOPİ'DE OLAYLI GECE

SİLOPİ'DE OLAYLI GECE

Kobani'ye IŞİD saldırılarını protesto etmek için bir grup yolu ulaşıma kapatıp kimlik kontrolü yaptı

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde IŞİD'in Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye saldırısını protesto için düzenlenen yürüyüşte olaylar çıktı

.YOLU ULAŞIMA KAPATTILAR

Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye IŞİD saldırılarını protesto etmek için bir grup DBP binası önünde toplandı. Kalabalık Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'na doğru yürüyüşe geçip yolu ulaşıma kapattı. Polisin dağılmaları yönündeki uyarıları üzerine, gruptaki bazı kişiler, polise molotof ve sapanla taş attı. Bunun üzerine polis de gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Bir süre devam eden olayların ardından gruplar ara sokaklara kaçtı.

KİMLİK KONTROLÜ YAPTILAR

Bir süre sonra Habur yolu üzerinde toplanan bir grup da barikatlarla yolu kapatıp, sürücülere kimlik kontrolü yaptı. Polis ekiplerine molotof kokteyli atan gruptakiler daha sonra alkol satışı yapan büfeyi de ateşe verdi. Polisin gaz bombali müdahalesi sonrası grup dağıldı.

KARAYOLU SAATLERCE KAPALI KALDI

Olayler ilçenin Yeşiltepe Mahallesi'nde de devam etti. Kaymakamlık binası ve banka şubelerine saldırmak isteyen gruba polis ekipleri gas bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından gruptakiler ara sokaklara kaçıp dağıldı. Olaylar nedeniyle ulaşıma kapatılan karayolunda uzun TIR ve kamyon kuyrukları oluştu. Karayolu üzerinde güvenlik sağladıktan sonra araçların geçişine izin verdi.

 

SİLOPİ'DE OLAYLI GECE

Kaynak:Haber Kaynağı