SİLOPİ'DE ATEŞ ALTINDA KALAN SİVİLLERİN YARDIMINA MEHMETÇİK KOŞTU

SİLOPİ'DE ATEŞ ALTINDA KALAN SİVİLLERİN YARDIMINA MEHMETÇİK KOŞTU

Mehmetçik, Silopi'de ateş altında kalan vatandaşlara böyle yardım etti

15 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının bulunduğu Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lılara yönelik operasyonlar devam ederken Mehmetçik bir yandan da ateş altında kalan vatandaşlara yardım etti.

Operasyonlarda PKK'lılardan arındırılan bölgelerde güvenlik güçleri vatandaşlarla temasa geçti ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Güvenlik kaynaklarının hazırladıkları raporda ; vatandaşların görüşlerinden bölgedeki operasyonlar sonucu ağır darbe alan PKK'lıların telsiz konuşmalarının yer aldığı bilgiler paylaşıldı. 

'NİYE BU KADAR GEÇ KALDINIZ?'

Güvenlik güçlerinin, arama kararları doğrultusunda kontrol edilen evlerde karşılaşılan vatandaşlar veya kendi arzuları doğrultusunda evlerinden çıkarak güvenlik güçleriyle temasa geçen vatandaşlar arasında bir kaç olay dışında olumsuz herhangi bir tavır ve davranışla karşılaşmadğı belirtildi. Vatandaşların güvenlik güçlerine yönelik; 'Niye bu kadar geç kaldınız?' şeklinde soru yönelttikleri, terörden bıkan Silopi halkının devlet otoritesinin yeniden tesisi yönünde bir beklenti içinde olduğu, sokağa çıkma yasağından etkilenen vatandaşlara yönelik devam eden erzak ve su dağıtımı ile verilen sağlık hizmetlerinin halk tarafından çok olumlu karşılandığı bildirildi. 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

ACİL MALZEMELER ZIRHLI ARAÇLARLA GÖTÜRÜLDÜ

Evden dışarı çıkamayacak durumda olan ailelerin 155 ve 156 telefon numaralarını arayarak acil ihtiyaçlarını bildirdikleri ve bu kapsamda market, eczane gibi yerlerden alınan malzemelerin zırhlı araçlarla evlerinin kapılarına kadar götürülerek hizmet verildiği ve bundan ötürü vatandaşların güvenlik güçlerine yönelik büyük bir sempati oluşturduğu belirtildi. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKARSA PKK YENİDEN ETKİNLİĞİNİ ARTIRABİLİR

Vatandaşlar tarafından, 'devletin halka çok iyiliğinin dokunduğu ve devletin Silopi halkının yanında olduğunu gösterdiği, güvenlik güçlerinin halka yönelik olumsuz bir davranışının olmamasının PKK’nın planlarını bozduğu ve devletin elini güçlendirdiği' yönünde ifadeler kullanıldığı bildirildi. Halkın çok büyük bir bölümü tarafından; operasyonlar ne kadar sürerse sürsün dayanmaya çalışacakları ifade edilerek, sokağa çıkma yasağına ara verilmesi veya kaldırılması durumunda PKK'nın yeniden etkinliğini artırabileceği ve buna kesinlikle müsaade edilmemesi gerektiği, sonuna kadar gidilerek PKK'lıların bölgeden tamamen temizlenmesinin ardından kendilerinin teröristlere karşı direnme cesareti bulabilecekleri ve bir daha ilçede bunların yerleşmesine müsaade etmeyeceklerini vurguladıkları öğrenildi. 

GÜVENLİK GÜÇLERİ TARAFINDAN HALKIN GENEL İHTİYAÇLARI BÜYÜK ÖLÇÜDE GİDERİLDİ

Sokağa çıkma yasağının bazı basın yayın organlarınca maksatlı olarak sanki hapishane havası oluşmuş algısını yaratmaya çalıştıkları; ancak bunun kesinlikle doğru olmadığı; güvenlik kuvvetlerinin zaman zaman alınan tedbirlerle halkın genel ihtiyaçlarının büyük ölçüde giderildiği ve normal vatandaşın bundan dolayı çok büyük bir sıkıntı çekmediği; sıkıntı çekiyoruz diye feryat edenlerin PKK tarafından özellikle kullanılan kesim olduğu özellikle raporda ifade edildi.

OPERASYONLAR HIZLA İLERLEME GÖSTERİYOR

Operasyonlar Silopi’de vatandaşların sağduyusu sayesinde hızla ilerleme gösterdiği, bundan da köşeye sıkışan PKK'lıların büyük bir rahatsızlık duyduğu ve bölgeden ayrılmaya çalışan sivil vatandaşların üzerine ateş açıldığı raporda yer aldı. Bölgeden ayrılarak yakındaki akrabalarının evlerine gitmek isteyenlerin güvenlik kuvvetlerinden yardım istediği ve bu yardım anında kendilerine sağlandığı ifade edildi. 

MURAT KARAYILAN'IN TELSİZDEN VERDİĞİ TALİMAT

Operasyonların başladığı tarihten bugüne kadar vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmeden, titizlikle icra edilen operasyonlar ile yapılan yardımların PKK'yı rahatsız ettiği ve buna karşı hamle olarak Murat Karayılan’dan aldıkları son talimatın telsiz konuşmalarına yansıdığı belirtildi. Telsiz konuşmalarında çok dikkatli olmaları, her teröriste telsiz vermemeleri, telsizi kullananların sürekli olumlu yönde konuşma yaparak moral ve motivasyonu yüksek tutmaları yönünde hareket etmeleri istendiği belirtildi. PKK'nın bu talimat çerçevesinde sokağa çıkma yasağı öncesinde evlerini terk etme niyetinde olup müsaade etmedikleri ve silahlı olarak önlerini kesip geri çevirdikleri ailelere, erzak yardımı yapma gayreti içine giriştikleri, güvenlik gerekçesiyle evlerini daha önce terk etmiş olan vatandaşlara ait evlerin, gençlik adı verilen PKK şehir yapılanması mensuplarınca talan edilip yağmalandığı, terkedilmiş evlerden elde edilen erzakların, halâ ilçeyi terk etmelerine müsaade etmedikleri vatandaşımıza ve kendi rızasıyla şehirde kalarak sözde direnişe destek olan PKK'ya müzahir az sayıdaki ailelere dağıttığı , halkın gözünde oluşan kötü imajlarını yaptıkları sözde yardımlar ile düzeltmeye çalıştıkları ve halk desteğini yeniden tesis etme yönünde gayret içinde olduklarının öğrenildiği bildirildi.

EĞİTİM VERİLEN EVLER KONTROL ALTINA ALINDI 

Güvenlik kaynakları, Silopi'de ateş altında kalan vatandaşların tahliye görüntülerini ve güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınan PKK'nın gençlik yapılanması kapsamındaki eğitim verilen evlerin fotoğraflarını paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı