Silivri de Sert Müdahele

Silivri de Sert Müdahele

Duruşma salonuna girmek isteyen gruba tazyikli su ile müdahale etti.

SERT JANDARMA MÜDAHALESİ

Ergenekon Davası nedeniyle Silivri Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma, bariyerleri aşarak duruşma salonuna girmek isteyen gruba tazyikli su ile müdahale etti. 


SİLİVRİ’DE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST SEVİYEDE ALINMIŞTI
 
YAKINLAR İÇERİ ALINDI 

SİLİVRİ'de bugün görülecek olan Ergenekon davasının 276'inci duruşması öncesinde alınan üst seviyedeki güvenlik önlemleri dikkat çekti. Polisin de destek verdiği çevrede geniş güvenlik önlemleri alan jandarma, oluşturulan arama noktalarından tutuklu yakını ve avukatlardan oluşan belirli sayıda kişiyi içeri alıyor. 

ÇOK SIKI GÜVENLİK ÖNELMLERİ
 
Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanındaki büyük salonda bugün görülecek olan Ergenekon davasının 276'inci duruşma öncesinde sabahın erken saatlerinden itibaren alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Polisin de destek verdiği güvenlik önlemleri kapmasında salon çevresinde kurulan bariyerlerle birlikte çok sayıda asker bekletildi. E-5 ve TEM otoyolu araç girişlerine kapatılırken, E-5 karayolundan sadece basın mensupları ve avukatların araçlarıyla girişine için verildi. İstanbul ve çevre illerden gelen aralarında Cumhuriyet Halk Partili'lerin de bulunduğu izleyiciler araçlarından inerek arama noktalarına yürüdüler. Bu arada duruşmaya gelen tutuklu sanıklardan Emekli Albay Dursun Çiçek'in aynı zamanda avukatı olan kızı İrem Çiçek, Oda TV davasının tutuksuz sanıklardan gazeteci Müyesser Yıldız ve yakınlarıyla arama noktasında bir süre bekletildi. Bekletilmesine kıza Çiçek basın mensuplarına "İçeri alınmıyoruz. Avukatlar içeri alınmıyor. Bunlar mahkeme değil, artık verecekleri karardan korkuyorlar. Adaletsizliğin bu kadarı. Müesser Yıldız sanık ve içeri alınmıyor." dedi. Çiçek ve beraberindekiler bir süre sonra içeri alındı.

SADECE AVUKATLAR VE YAKINLARI ALINACAK 
 
Cezaevine geliş noktasında oluşturulan arama noktalarından 350 kişilik salon kapasitesi çerçevesinde avukat ve tutuklu yakını alınacağı öğrenildi.