Silivri Çağrısı'na şafak operasyonları!

Silivri Çağrısı'na şafak operasyonları!

POLİSİN “SİLİVRİ ÇAĞRISI" OPERASYONU: 15 GÖZALTI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Ağustos'ta yapılacak “Ergenekon" karar duruşması için Silivri'de toplanma çağrısı yapılması üzerine operasyon düzenledi.

İstanbul ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarda aralarında Aydınlık Gazetesi, İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yönetici ve üyelerinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların sayısının artabileceği belirtilirken şüpheliler hakkında, “halkı şiddet eylemlerine ve isyana teşvik" suçlamalarının yöneltildiği öğrenildi. 

Sabah erken saatlerde TGB Başkanı Çağdaş Cengiz’in Galatasaray Hayriye Caddesi’ndeki evine gelen polisin aramaları sürüyor. Evde, Çağdaş Cengiz’le birlikte aynı yeri paylaştığı TGB Kültür Sanat Büro Başkanı Onur Can Çağatay ve Işık Uzun ile misafirleri TGB’li Kurtuluş Akkaya ve Nuri Kaya'nın bulunduğu belirtildi. Aramaların sürdüğü sırada Çağdaş Cengiz zaman zaman pencereden bakarak dışarıdakilerle selamlaştı. Balkona çıkan Onur Can Çağatay ise kısa süre evin önünde bekleyenlerle konuştu.