ŞİKE İÇİN SUÇ DUYURUSU

ŞİKE İÇİN SUÇ DUYURUSU

Meğer Trabzonspor Şike Yapmış

Sivasspor'da kulüp başkanlığına yeniden seçilen Mecnun Otyakmaz, genel kurulda çok önemli açıklamalar yaptı.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor'da kulüp başkanlığına yeniden seçilen Mecnun Otyakmaz, genel kurulda çok önemli açıklamalara imza attı.

Şike operasyonu ile ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Otyakmaz, Trabzonsporlu yöneticilerin Sivassporlu oyunculara teşvik primi teklif ettiğini dile getirdi.

Bu konuyu Sadri Şener ile konuştuğunu ancak Trabzonspor cephesinden hiçbir geri dönüş alamadıklarını söyleyen Otyakmaz, savcı Mehmet Berk ile ilgili ses getirecek açıklamalar yaptı.

İşte Otyakmaz'ın yaptığı o konuşmanın metni;

"Henüz yasal olarak şike diye bir suçun Türk ceza kanununda olmamasına rağmen, küme düşme potasında olan Sivasspor'un şike yapacağı düşünülerek dinleme izni alınarak başlamıştır adaletsizlik."

"Bizden başka hiçbir küme düşme tehlikesi yaşayan takım dinlemeye alınmamıştı oysa ki. Dönemin Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım ve yardımcısı olarak benim rutin telefon görüşmelerim suistimal edildi. Hastalığımdan dolayı ertelediği bir toplantıyı bana bildirirken ve o hafta oynayacağımız maçla ilgili neymiş 'İnşallah kazanırsınız' demiş. Ne diyecekti? 'İnşallah kaybedersiniz' mi?"

"LEHİMİZE DELİLLER BUHAR OLDU"
"Ardından İl Güvenlik Kurulu'nun kararıyla, Fenerbahçe'ye ayrılan biletler ve parasını tahsil için yapılan konuşmalar dosyada en büyük delil olarak konuldu. Oysa paralar kulüpten kulübe banka havalesiyle geçmişti, makbuzları dosyadaydı. İnsanların elbise çantaları para çantası diye servis edildi. Havaalanında x-ray cihazından geçen bu çantanın hiç mi fotoğrafı yoktu? Nitekim bu iddia mahkemede çürütüldü."

"Faruk beyin elindeki çantada misafirler için ayrılan biletlerin olduğu Sivas Valisi, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı'nın yeminli ifadeleriyle ispat ettik. Ama bu kez mahkemede hiç sorulmayan üçüncü bir çantayı sordular. Kamera kayıtlarını istedik kabul etmediler. Neden etmediler bilmiyorum. O akşam orada neler yaşandıysa hepsi kamera kayıtlarında vardı. Biz İTÜ'ye yolladık, görüntüler sunucuda yoktu. Lehimize olan deliller buhar oldu."

"MASUM GÖRÜNMEK LAZIM DİYOR"
"Maçtan önce futbolcu kardeşlerime neler söylediğimi anlatmaları için mahkemeye çıkarılmalarını istedim, kabul etmediler. Bir tane delil olmadan bize ceza verdiler. Şimdi karar bozuldu ama adalet için, adil yargılanma hakkımızı vermedikleri halinde telafisi olmayan sonuçlar çıkması içten blie değil."

"Kanunlar bir kişiye ceza vermek için yasal deliller olması gerek diyor. Ama savcı Mehmet Berk avukatımın yanında bana "Maalesef ülkemizde masum olmak yetmiyor, masum görünmek de lazım" diyor. Oysa savcımızın görevi, masum görünmese de masum olana hakkını vermek değil midir? Bizi bu şekilde itham edenler, büyüğünden küçüğüne görevden atıldılar. Bunları hak için adalet için yaptılarsa ve ben bir kazaya kurban gittiysem hakkım onlara helal olsun. Devletime canım feda. Ama kafalarının arkasında başka bir şey varsa, mahkeme-i kübra'da onlardan davacıyım."

"CAS HERKESE DERS VERDİ"
"UEFA'nın Tahkim Kurulu olarak adlandırılan CAS mahkemesi dosyayı incelediğinde Sivasspor Başkanı ve yöneticisinin şike yaptığına dair bir kanaat oluşmamıştır kararı vererek adeta adaletin nasıl olması gerektiği yönünde herkese ders vermişti."

"Kalecimiz Korcan açısından bir takım iddialar söz konusu. Önümüzdeki Haziran ayında gerekli savunmasının yapılmasının ardından UEFA Kupası yolunda hiçbir sorun kalmayacağını düşünüyorum. Bizi UEFA'ya göndermemek için bazı hamleler var. Bu zamana kadar dünyaya yeteri kadar rezil olduk. Bu yangına bir odun da biz atmayalım düşüncesiyle olaylar daha da büyümesin diye bildiğimiz ama konuşmadığımız bazı konularda artık sizlerle paylaşma zorunlulğunu çıkardı."

"SABRIN DA BİR SONU VAR"
"Sabrın da bir sonu vardır. 3 yıldır sabrediyorum ama kim anlar. Sosyal medyada, statlarda tezahüratlar yapanlar, kendilerinin temiz olduklarını iddia edenler, bizimkiler yapsa onları Trabzon'a sokmayı diyenler bakalım aynı kararlılığı gösterecek mi?"

"19.05.2011 Perşembe günü Mehmet Yıldız geldi. Başkanım özel görüşebilir miyiz dedi. Odama geçtik. başkanım ben takım kaptanıyım bunu söylemek zorundayım ama bana nerden duydun diye sorma isim isteme dedi. Trabzon'dan bazı arkadaşların geldiğini ve kendilerine şampiyon yapacak skoru elde etmeleri halinde 1 milyon dolar teşvik primi vermeyi vaad ettiklerini. Kendilerinin ise böyle bir işe girişemeyeceklerini, çıkıp onurları için ellerinden geleni yapacaklarını, bunu söylenmemiş olarak farz edeceklerini söyleyerek konuyu kapattı."

"1 MİLYON DOLAR TEKLİF ETTİ"
"Ben de gerekli cevabı verdikleri için konunun çok üzerine gitmedim. Yine de Trabzonlu dostum Zeki Mazlum'u aradım. Konuyu anlattım. bunların hepsi tapede mevcut. Savcılık sorunca bildiklerimi anlattım. Ama çıktıktan sonra Erdal Sarılar bana bu konuları konuşurken Trabzonlu şahsın o hafta Abdurrahman Dereli'nin yanında gördüğü Trabzonsporlu eski futbolcu Semavi'nin olabileceğini söyledi. Daha sonra Sivasspor-Orduspor maçı öncesinde o dönem Orduspor'da oynayan Abdurrahman Dereli, antrenman için tesislere geldiğinde sordum. Evet dedi. Semavi 1 milyon dolar bize teklif ettiğini Trabzonspor yöneticisi Recep Denizer tarafından yollandığını söyledi. Bu konu aramızda kalacaktı ancak bu olaylar beni bu açıklamayı yapmak zorunda bıraktı. Kendisi de şu an bizim futbolcumuz. Umarım bana hakkını helal eder."

"NAMUSUMU ORTAYA KOYDUM"
"Bu konuyu Sadri Şener, Hasan Yener, Zeki Mazlum, Nevzat Şakar ve bir Trabzon esnafı olan Volkan Aydın ile yöneticilerimizin olduğu ortamda Sadri başkana söyledim. İki şehir arasındaki gerilimi azaltması yönünde açıklamalar yapması gerektiğini söyledim. Recep Denizer de davetliydi ama katılmadı. Çünkü bildiğimizi biliyorlardı. Sadri Şener merak etme açıklama yaparım dedi ama hiçbir açıklama yapmadı. Aksine bir takım benzetmeler yaptı. Trabzonspor'un Sivasspor'a Fenerbahçe'yi yenmek için girişimlerde bulunmasını herhangi bir takımın Ofspor'a Trabzon'u yenmek için yapılacağı bir teklife benzetti. Ve başkanlığı da bırakıp gitti. Ben şike yapmadığıma dair nasumu ortaya koydum. Bu sözümün arkasındayım."

"BAŞLARINI BİLE KALDIRAMADILAR"
Onlar da bu sözlerini namuslarını ortaya koyarak yalanlasınlar. Biz öyle bir şey yapmadık diyemediler. Başlarını bile kaldıramadılar. Bu söylediklerimi onurum ve şerefimle teminat altına alıyorum. Biz 3 yıldır taraftarımızı mutlu edecek konulara konsantre olmamız gerekirken bu konularla uğraştık. Bundan sonra umarım Sivasspor'a yoğunlaşacağız ve hemşehrilerimizi mutlu edeceğiz.


Şike için Suç Duyurusu paylaşan: HaberArtiTurk

Kaynak:Haber Kaynağı