ŞİKE DAVASINDA KUMPAS NASIL OLDU!

ŞİKE DAVASINDA KUMPAS NASIL OLDU!

Şike Davasındaki kumpas gözler önüne serildi..Cengiz YILDIZ


Dünkü haberimizde konu edilen  eski bir Öym Üyesi Hakim'in, mahkemelerin işleyişi hakkında verdiği bilgiler her ne kadar infial yarattıysa da bir çoklarına göre malumun ilanı gibiydi.. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz hukukçular Sözde Şike Davasından örneklemeler ile ''ÖYM Hakiminin İtirafı! Şike Davası Kumpastı!''  haberimizi aydınlattılar..

İsimleri bizde saklı Hukukçuların söyledikleri  ve dünkü haberimiz birleştirilince; Fenerbahçe Yönetiminin dün yayınladıkları deklerasyon ile ''Gayrimeşru Hükmün bozularak yeniden Yargılama'' istemlerinin de ne kadar haklı olduğu gözler önüne serilmiş oldu..

Öncelikle dün yayınlanan haberimizde ki bazı bilgileri ve satır başlarını hatırlayalım..


'' ÖDÜL YARGITAY ÜYELİĞİ 

Yaşanan süreç, örgütlü olduğu ve bu yapı içinde yer alanların bazıları siyasi ya da maddi rant, makam ve mevkii kazandı. Bir arkadaşımızın tayini Beşiktaş Adliyesi’ne çıktı. Bu yapıyla alakası yoktu. Hedefi yüksekti. Hemen adliyedeki yapının mihenk taşı olan savcıyla diyaloğa geçti. Bu kişi daha sonra karşımıza mahkeme başkanı olarak çıktı. Ergenekon, Balyoz ve OdaTV gibi davalarda tutuklamalar yapan bazı hakimler ödül olarak Yargıtay’a seçildi. Beşiktaş’ta böyle iki hakim Yargıtay’la ödüllendirildi. ''

Bilindiği gibi sözde Şike Davasına Bakan Mahkemenin başkanı Mehmet Ekinci idi.. Mehmet Ekinci Van Ağır Ceza Mahkemesinden önce  İstanbul 11. Ceza Mahkemesine üye hakim olarak atandı.. 23.12.2011 tarihinde ise Şike ve Oda Tv davalarına bakan 16.Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına atandı..Mehmet Ekinci operasyonların yapıldığı hafta nöbetçi hakimdi ve 31 şüpheliden 22'si hakkında tutuklama kararı vermişti..Ekinci Hanefi Avcı'ya gerekçesiz tutuklama kararı verdiği için HSYK ya şikayet edilmişti.. Cübbeli Ahmet Hoca davasının mahkeme başkanı da Mehmet Ekinci'ydi..

Yargıtay karnesi pekiyi olan Mehmet Ekinci şike davasını sonuçlandırdıktan 3 ay sonra 18.Ekim.2012 tarihinde Yargıtay üyeliği için başvurdu ama seçilemedi.. 17.Haziran.2013 tarihinde HSYK tarafından terör suçlarını kapsayan TMK 10. madde ile yetkili mahkemenin başkanlığına getirildi..İstanbul'a gelişinden 3 yıl içinde en Büyük göreve getirildi..

SÖZDE ŞİKE DAVASINDAKİ FAHİŞ HATA  NEYDİ?

Görüşüne başvurduğumuz hukukçuların söylediği ayrıntılar, Fenerbahçeli hukukçuların belirttiği ''Gayrimeşru Yargılama ve Taraflı Hükmü''  kanıtlar nitelikteydi..Tek bir örnek bile ansiklopedilere sığacak hukuksuzluğu açıklamaya yeter diyerek aşağıdaki açıklamaları yaptılar..

'' Trabzonspor Yöneticisi Nevzat Şakar ve Mithat Halis hakkında Mahkeme hatalı karar verdi..Mahkeme Şakar ve Halis'in Ankaragücü maçından önce teşvik amaçlı görüştüklerini TESPİT etmesine rağmen Mithat Halis'in Ankaragücü futbolcuları ile bu yönde bir görüşmesi olmadığından bahisle beraat kararı verdi..Oysa Mithat Halis Ankaragücünden 2 futbolcu Sestak ve Sapara'nın menajeriydi.. Dolayısıyla maç sonucunu etkilemeye MUKTEDİR idi..Üstelik konuşmalar tapeler, okuyup üflemeler kabul edildi mahkemede..Bu futbolcular bir de Ağustos 2011'de Fütursuzca Transfer oldular Trabzonspor'a! ''

'' Öte yandan Av. Sami Dinç'in Ankaragücünden Senecky'nin menajeri Milan ile bir alacak senedi ile ilgili buluşmasından sonra Şekip Mosturoğlu ile konuşması; Avukat Müvekkil gizliliğini ihlal etmek hayatın olağan akışına aykırıdır denilerek; şike teşebbüsü olarak kabul edildi...

''Bir taraf Futbolcu Menajeri ile açıkça teşvik görüşmesi yapmasına rağmen beraat ederken; diğer tarafın (tapelerde her hangi bir konuşma olmadan ama kanaat ile)  Menajer ile görüşme yapması suç sayıldı ve hüküm kuruldu..''

'' Aynı Mahkeme heyeti, aynı dava ve benzer iki hüküm arasındaki bu çelişki olmamalıydı..'' Böylece Trabzonsporlular hiç ceza yemezken Fenerbahçe'nin başı yandı..


Sözde Şike davasının ilk günlerinde Savcılıktan haber alma yeteneği yüksek  gazeteciler, Trabzonspor yöneticisi Nevzat Şakar'ın başının iki telefon görüşmesi ile dertte olduğunu söylemelerine rağmen daha sonra dönüp Trabzonspor forma ve atkısıyla pozlar vermişlerdi..

Aklımıza hemen gazeteci refleksi ile son günlerin flaş Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonunda yaşananlar geldi.. Operasyonun ilk günlerinde Trabzonsporu destekleyen  bakan ve müteahhidleri suçlayan aynı gazeteciler, Şike Davasında yaptıkları gibi görüşlerini değiştirdiler..Onların bu keskin dönüşlerininin nedeni bilinmiyor, ama tutuklanmayanlar Başbakanı istifaya davet etti..

Burası Türkiye; bu ülkede böyle tesadüfler normal karşılanır..




























Kaynak:Haber Kaynağı