ŞİKAYETÇİ OLDU, ÖLMEKTEN KURTULAMADI

ŞİKAYETÇİ OLDU, ÖLMEKTEN KURTULAMADI

İşte göz göre göre gelen cinayet

Son zamanlarda sıklaşan kadın şiddeti ve ölümlerine bir yenisi eklendi. Serpil Erfındık, kendisinden ayrıldıktan sonra şikayet ettiği kocası tarafından, koruma kararının bittiği gün öldürüldü.

İzmir' in Buca İlçesi'nde geçen yıl aralık ayında, boşandığı Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi olan Serpil Erfındık'ı koruma kararının bittiği gün bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Vedat A.'nın 'cinayet' suçundan ömür boyu hapis, 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından da 4 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Tanık olarak dinlenen avukat Ali Aydın, Erfındık'ın cinayetten önce kendisini, çocuğunu ve annesini öldüreceğini söyleyen eşi hakkında savcılığa şikayetçi olduğunu söyledi.

İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Vedat A. ve avukatı Nazif Çavdar, Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal ve avukatları Aytül Arıkan, Rahime Horzum, Seray Köz, Gülce Mutoğlu Kılavuz, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği sözcüsü Sanem Deniz Kural, avukatı Çağla Deniz Felamur ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen avukat Ali Aydın, 29 Kasım 2013 tarihinde İzmir Adliyesi'nde bulunan baroya bağlı Kadın Dayanışma Merkezi'nde nöbetçi olduğunu, öldürülen Serpil Erfındık'ın boşandığı eşi Vedat A.'nın kendisini, annesini ve çocuğunu öldüreceği yönünde tehditler aldığını söyleyip bu konuda gelip yardım istediğini anlattı. Aydın, "Kendisiyle ön görüşme yaptık. Aile içi geçimsizlik olduğunu ve boşanma davasında çocuğun velayetinin kendisineverildiğini ve koruma kararı da verildiğini söyledi. Eşinin koruma kararını ihlal ettiğini belirtti. Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmasını istedik. Dilekçeyi de ben kendisisinin beyanları dahilinde yazdım. Dilekçeyi vermek için savcının kapısına kadar gittik. Yanında babası ve ağabeyi de vardı" dedi.

SANIĞIN KARDEŞİ TANILIK YAPTI

Tanık olarak dinlenen sanık Vedat A.'nın kardeşi Sedat A. "Devamlı internetten haberler yayınlanıyor. Serpil Erfındık'ı ailece öldürmüşsüz diye. Bunlar doğru değildir" dedi. Sedat A., şunları söyledi:

"Olayın olduğu gün mahallede arabamla dolaştım. Ablam Gönül, beni saat 13.30 civarında cep telefonuyla arayıp, abimin kendisine 'Serpil'i öldürdüm' mesajı attığını söyledi. Ben buna inanmadığım için kendisini tekrar aradığımda telefonu kapalıydı. Eve geldiğimde saat 16.00-17.00 civarıydı. Evde annem ve diğer ablam ağlıyordu. Annem abimin cinayet işlediğini söyledi. Evin önünde jandarmalar vardı. Bu olaydan dolayı çok üzgünüz. Ancak devamlı internetten haberler yayınlanıyor. Serpil Erfındık'ı ailece öldürmüşsüz diye. Bunlar doğru değildir."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen, tanık Sedat A.'ya “Madem cinayeti ablanız erken saate haber verdi. Eve iki saat sonra neden gittiniz?" diye sordu. Sedat A., ise “Ablamın olayı bildirmesinin ardından abimi telefonla aradım. Telefonu kapalıydı. Ablamın aramasından sonra iki saati nerede geçirdiğimi tam olarak hatırlamıyorum, ancak mahalledeydim" yanıtını verdi.

BANKAMATİKTEN PARA ÇEKEN KİM?

Mahkeme Başkanı Faruk Çalışkan, istenilen bir kısım görüntülerin geldiğini, sanığa gelen görüntülerde bankamatikten para çeken kişinin kendisinin olup olmadığını sordu. Sanık Vedat A., gösterilen fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu söyledi. Öldürülen Serpil Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal'ın avukatı Aytül Arıkan, bilirkişi tarafından düzenlenen raporun yetersiz olduğunu, kendilerinin ve bankalardan gelen görüntüler ile Buca Jandarma Karakolu tarafından yapılan tespitler ve görüntü kayıtlarının, dosya ile birlikte Ankara Kriminal Polis Laboratuarı Müdürlüğü’ne gönderilerek, ses ve görüntü incelemelerini yapılıp, kayıtlarda görünen kişinin sanığa veya kardeşi Sedat A.'ya mı ait olup olmadığı yönünde rapor alınmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, tanık olarak dinlenen Sedat A.'nın boydan, önden ve iki yan cepheden renkli fotoğraflarının çekilmesine, sanığın 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dosya ile bu dava dosyasının birleştirilme isteminin kararını vermesi için Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderilmesine, TİB'den sanık ve yakınlarının kullandığı telefonların dökümünün istenmesine, tüm görüntüler geldikten sonra görüntü ve kayıtların Ankara Kriminal Polis Laboratuarı Müdürlüğü’ne gönderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı Ekim ayına erteledi.

KADINLAR DERNEKLERİ AÇIKLAMA YAPTI

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna ve Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi grup, öldürülen Serpil Erfındık'ın annesi ve davaya katılan avukatlar ile çocukları cinayete kurban giden diğer ailelerin de desteğiyle duruşmadan sonra basın açıklaması yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Deniz Sinem Kural, Serpil Erfındık'ın katilinin en ağır cezayı alana dek davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Yürüttükleri mücadele ile kadın katillerini ekranlarda konuşturanların ceza almasını ve haklarında soruşturma açılmasını sağladıklarını ifade eden Kural, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam bile, toplum baskısına dayanamadı ve göreve geldiğinden bugüne ilk kez kadınlar için olumlu bir adım atarak Seda Sayan'ı RTÜK'e şikayet etti" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı