SIK SIK TAKSİYE BİNENLERE KARA HABER

SIK SIK TAKSİYE BİNENLERE KARA HABER

Bakın artık taksiye kaça bineceksiniz ?

1 yıldır kendisine gelemeyen AKP iktidarı ekonomisi yönetimi hemen hergün kötü gidişattan sorumlu tuttuğu TC Merkez Bankasını eleştiriken ardı ardına gelen zamlar vatandaşın belini iyice büküyor. Cari açık rakamlarının büyümesi, dolar ve diğer döviz kurlarında meydana gelen devasa artışlar her gün yeni bir zam olarak vatandaşın sırtına biniyor. En son zam haberi ise İstanbul Taksiciler ve Esnaf Odası’nın talebi üzerine gerçekleşti.

 % 9 ORANINDA ZAMLANDI

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin 27 Ağustos’ta yaptığı yüzde 9’luk taksi ücreti zammı bugün itibariyle taksimetrelere yansıdı.
Açılışı 2.95 TL olan taksimetre ücreti 3.20 TL oldu. Bu zamdan faydalanmak isteyen taksiciler, en yakınlarında faaliyet gösteren taksimetre muayene istasyonlarına koştu. Uzun kuyruklar oluşturan taksiciler istasyona 150 TL karşılığında taksimetrelerini zamlı tarifeye ayarlattı. 

 

Yapılan zammın yetersiz olduğunu söyleyen taksiciler, “Mazota yapılan zamlar ortadadır. Bu zamla kazanmamız mümkün değil” diye dert yandı. Yeni tarifeye göre taksimetre açılış ücreti 2.95 TL’den 3.20 TL’ye, kilometre başına ücret 1.83 TL’den 2 TL’ye 5 dakikadan sonraki 1’er dakikalık bekleme periyodu da 0.27 TL’den 0.35 TL’ye yükseltildi.

Kaynak:Haber Kaynağı