Şiiler' Sapkın Dedi Mi Demedi Mi,? İşte Laçiner'in O Videosu

Şiiler' Sapkın Dedi Mi Demedi Mi,? İşte Laçiner'in O Videosu

Prof. Dr Sedat Laçiner'in 1 yıl önce TRT ekranlarında Şii ve Aleviler için "Sapkın Mezhep" dediği iddiası, dün Cumhuriyet Gazetesi tarafından yeniden gündeme getirilmişti.

HABERARTI TÜRK ALINTI HABERİNE GELEN GECE YARISI İTİRAZ

Prof. Dr Sedat Laçiner'in 1 yıl önce TRT ekranlarında Şii ve Aleviler için "Sapkın Mezhep" dediği iddiası, dün Cumhuriyet Gazetesi tarafından yeniden gündeme getirilmişti.

Haberartı Türk de dahil olmak üzere bir çok haber sitesi, alıntı yaparak sayfalarında yayınlamışlardı. İlgili haber linkin de görüleceği üzere haberin tümü Alevi'lere ait Sivil Toplum Derneklerinin konuyla ilgili tepkilerinin nakledildiği bir haber şeklindeydi.
Haberartı Türk sitesinde de alıntı yapılarak yayınlanan bu haberimize ilk tepki, söz konusu TRT programının moderatörü Faruk Bilgin'den geldi.

Twitter sayfasından, Haberartı Türk editörüne twit atan Faruk Bilgin, Haberartı Türk'ün araştırma yapmadan haber yaptığını iddia ederek, Laçiner'in sözlerinin çarpıtıldığını, bir yıl önceki o programda haberlere konu olan beyanın kendisi tarafından da düzeltildiğini söyledi.


Haberartı Türk editörleri gece yarısından itibaren Faruk Bilginin gönderdiği bir çok linki tarayarak söz konusu yayının videosuna erişti.

Defalarca izlenen 3-4 dakikalık bölümde Prof. Dr Sedat Laçıner'in, Haberartı Türk tarafından da alıntı yapılan haberde geçen cümlelerin tümünü kullanmış olduğu söz konusu videoyu yayınlayarak takdiri okuyucularına bırakmaya karar verdi. İzleyenlerin de anlayacağı gibi 1 yıl önce ki programda Prof Sedat Laçiner'in kullandığı cümlelerden Şii ve Alevi olan vatandaşların, sapkınlık ve cennete giremzler şeklinde anlaması çok normal görünmektedir. Olsa olsa Laçiner bu konuda yanlış anlaşıldığını ifade ederek söz konusu kesimden özür dilemelidir. Ayrıca  Prof. Laçiner'in sarfettiği sözlerden çıkarılan anlamların tam tersini ifade ederek Şii ve Alevi Yurttaşlardan özür dilemek yerine, kimi medya kuruluşlarında yayınlanan açıklamasında  "
Şii ve Alevi kardeşlerimizi yalanlarla kışkırtma çabaları neyin peşinde olduklarının açık kanıtıdır."diyerek, olanı yansıtma görevinden başka derdi olmayan yayıncıları suçlama gayreti içerinde olması da dikkat çekicidir.

Bu gün neredeyse tüm iktidar yakını medya da karalama kampanyası olarak manşete çıkan bu haberin kaynağı görüntüleri ekte okurlarımızın taktirlerine bırakıyoruz. Bu arada Prof Sedat Laçiner'in kendisini savunduğu basın açıklamasında "Ağzımdan Asla Çıkmamış" dediği sözlerin yerine neler söylediği de yayınladığımız görüntülerde mevcuttur.


HABERARTI TÜRK'ÜN İLGİLİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

LAÇİNER'DEN CUMHURİYET'E SERT TEPKİ
Laçiner, Cumhuriyet Gazetesi'de kendisi hakkında yayınlanan ve gerçeklere dayanmayan haber yüzünden Şii ve Alevi düşmanı gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade etti.
1 yıl önceki yalan haberi manşetine taşıyan Cumhuriyet'i kınadığını söyleyen Laçiner "Belki de amaçları Türkiye'de mezhep kavgası çıkarmaktır. Hakkımı mahkemede elbette arayacağım. Ama halkımızın da Cumhuriyet'in gazeteden çok daha başka bir şey olduğunu görmesini isterim" dedi.

 İŞTE LAÇİNER'İN O AÇIKLAMASI:
"Diğer taraftan defalarca yalanmış olmama rağmen hala geçen yıl hakkımda atılan iftiralar ile uğraşıyorum. Son olarak Cumhuriyet 1 yıl önceki yalanları yeninden birinci sayfasına taşıdı. Cumhuriyet'i kınıyorum.
Belki de amaçları Türkiye'de mezhep kavgası çıkarmaktır. Hakkımı mahkemede elbette arayacağım. Ama halkımızın da Cumhuriyet'in gazeteden çok daha başka bir şey olduğunu görmesini isterim.
Cumhuriyet, Aydınlık ve benzeri yayınlar ısrarla benim ağzımdan Şii kardeşlerimiz aleyhine yalanlar üretmekteler. Benim ağzımdan asla çıkmamış sözleri gerçekmiş gibi manşetine taşıyan Cumhuriyet'in Şii ve Alevi kardeşlerimizi yalanlarla kışkırtma çabaları neyin peşinde olduklarının açık kanıtıdır.
Cumhuriyet'in benim hakkımda söylediklerinin yalan olduğunu biliyorum, öyleyse başkaları hakkında söylediklerine neden inanayım?"