Sığınaklarda doğum kontrol hapı ve gebelik testi

Sığınaklarda doğum kontrol hapı ve gebelik testi

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi kırsalında kış üslenmesine hazırlanan PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonda 4 sığınak bulundu.

Sığınaklarda, gıda ve yaşam malzemeleri ile cinsel korucuyu, gebelik testi ile doğum kontrol hapları da ele geçirildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Kulp İlçesi'nin Şenyayla Köyü bölgesinde Muş-Diyarbakır karayolunu kesip, yollara mayın ve el yapımı patlayıcı döşeyerek, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye düşüren ve mevsim itibariyle kış üslenmesine sığınaklar ve yaşam malzemeleriyle hazırlık yapan PKK'lı teröristlere 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında operasyon yapıldığını açıkladı. Toprak, bölgede terörist faaliyetlerde bulunan PKK'lıların varlıklarını sona erdirmek, yaşam alanlarını bertaraf etmek için düzenlenen operasyona Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı ile Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat Timleri ve Köy Korucularının katıldığını belirtti.

SIĞINAKLARDA DOĞUM KONTROL HAPLARI VE GEBELİK TESTİ ELE GEÇTİ

Vali Toprak, çevre il birliklerinin de kendi bölgelerinden takviye ve tıkamalar yaptıkları operasyonda PKK'ya ait 4x4 ve 2x3 metre ebatlarında 4, 1x2 metre ebatlarında 12 sığınak, banyo yeri, su kaynağı ele geçirildiğini kaydetti. Sığınaklar içerisinde ise 14 dolu büyük boy tüp, 1 güneş paneli, 1 araç aküsü, 2 adet 50 litrelik içi benzin dolu bidon (toplam 100 litre benzin), 45 büyük boy pil, 1 metrelik kablo, 1 el yapımı patlayıcı düzeneği, teröristte ait 2 not defteri, bölücü terör örgütü yanlısı gazete ve dergiler, 2 yemek kazanı, 7 kaşık, 1 çaydanlık, 1 tepsi, 1 yemek pişirme ocağı, teröristlere ait 1 panço, 4 sivil mont, 5 çift mekap ayakkabı, 1 sivil pantolon ve gömlek, muhtelif yiyecek malzemeleri. 5 kilo yoğurt, 10 kilo arpa şehriye, 2 kilo limon tozu, 2 kilo kırmızı pul biber, 1 kilo kimyon, 30 cinsel koruyucu (kondom), 2 gebelik testi ve 30 doğum kontrol hapı ele geçirildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, teröristlerin yaşam alanları, sığınakları ve barınaklar imha edilerek kullanılamaz hale getirildiğini belirterek, "Ele geçirilen diğer malzemeler adli makamların talimatı çerçevesinde yerinde imha edilmiştir. Bundan böyle de, vatandaşlarımıza ve güvenlik birimlerimize yönelik her türlü saldırı ve eylemi gerçekleştirmeye çalışan, bombalı ve tuzaklı el yapımı patlayıcılarla yollara patlayıcı yerleştiren, kent merkezinde vatandaşlara korku ve baskıyı yayarak, şiddet içerisine çocukları çekerek sokak hareketlerini yönlendirmeye çalışan ve kepenk kapattırarak sanki esnaf ve vatandaş terör örgütünün yanındaymış gibi görüntü vermek isteyen PKK - KCK terör örgütünün gerek sözde kırsal dağ kadrosu ve gerekse kent yapılanmalarına karşı kararlı ve ısrarlı takip ve operasyonlara devam edilecektir" dedi.