Şiddete karşı karikatür çizecekler!

Şiddete karşı karikatür çizecekler!

3. düzenlenen 'Ulusal Antalya Karikatür Yarışması', şiddet toplumu konusunu işleyecek.

Şiddete karşı karikatür çizecekler!
 
Yusuf Yavuz
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 3. düzenlenen 'Ulusal Antalya Karikatür Yarışması', şiddet toplumu konusunu işleyecek. Son katılım tarihi 19 Nisan olarak açıklanan para ödüllü yarışmanın ödül töreni ise 4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. 
 
Ercan Akyol, Sitemizin Mizah Editörü Ferit Avcı, Cihan Demirci, Kamil Masaracı ve Akdağ Saydut gibi usta çizerlerden oluşan seçici kurulun uygun bulduğu karikatürler, ödül töreniyle birlikte sergilenerek Antalyalıların beğenisine sunulacak.  
 
BOL ÖDÜLLÜ YARIŞMA
Her yarışmacının en fazla 3 karikatürle katılabileceği "Şiddet Toplumu Olduk" konulu yarışmanin birincisine 3 bin, ikinciye 2 bin 300, üçüncüye ise bin 700 lira para ödülü verilecek. Yarışmada ayrıca 2 kişiye biner lira mansiyon ödülü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Güngör Kabakçıoğlu Özel Ödülleri plaketlerinin yanı sıra; genç çizerleri desteklemek amacıyla 18 yaş altı genç çizerlere de 3 adet mansiyon ödülü verilecek.  
 
ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜN YAŞANDIĞI BİR TOPLUM OLDUK
Yarışma öncesinde yapılan açıklamada, uzun süredir şiddetin ve öfkenin her türlüsünün yaşandığı bir toplum haline gelindiği vurgulanarak, "aile içi şiddetten kadına şiddete, devletin kolluk güçleriyle uyguladığı şiddetten maganda şiddetine, eğitimde yaşanan şiddetten çocuğa şiddete, hukuksuzluk şiddetin insan haklarına yönelik şiddete, televizyon programlarında ve dizilerinde yaşanan şiddete kadar türlü çeşit şiddet altında yaşıyoruz. Şiddet toplumu olmak, ne yazık ki çok genç bir nüfusa dahip ülkemizde gelecek kuşakların sevgisiz yetişmesine neden oluyor. Buna karşı durmanın yollarından biri de karikatür sanatıdır. 3. Ulusal Antalya Karikatür Yarışmasında; karikatürcülerimizi toplumda yaşadığımız her türlü şiddeti konu alan karikatürler çizmeye çağırıyoruz" denildi.