Şiddet Mağduru Kadın Kendini Yaktı!

Şiddet Mağduru Kadın Kendini Yaktı!

Kendini ateşe verdi!

ADANA’da 20 yıllık nikahsız eşi Abdurrezzak Demir’den şiddet gördüğünü söyleyen 46 yaşındaki Fatma Çelik, köprülü kavşakta üzerine benzin döküp, kendini ateşe verdi. Polisler, alevler içinde kalan 4 çocuk annesi Fatma Çelik’i yoldan geçen otomobilden aldıkları yangın söndürme tüpünü sıktı. Yüzü ve saçları yanan Fatma Çelik, ambulansla hastaneye kaldırıldı. 



Merkez Seyhan İlçesi D-400 karayolu üzerindeki Celal Bayar Köprülü Kavşağı’nda saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda, temizlik şirketinde çalışan Fatma Çelik, benzin dolu pet şişe ile kavşağın ortasına kadar yürüdü. Korkulukların yanında etrafı izleyen Fatma Çelik’in intihara kalkışacağını fark eden çevredekiler polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen trafik ve asayiş polisleri Fatma Çelik’in bir elinde benzin dolu pet şişe, diğer elinde çakmakla görünce, ikna etmeye çalıştı.



Yanına yaklaşılmasını istemeyen Fatma Çelik, resmi nikahsız eşinin kendisini sürekli dövdüğünü belirterek, ölmek istediğini söyledi. Ağlamaya başlayan Fatma Çelik, "Ben dini nikahlı kocamdan ayrıldım ama hala evime gelip, beni rahatsız ediyor, para istiyor. Savcıya gittim bir çare olmadı, polise gittim bir çare olmadı. Ona para vere vere bıktım. Yeter artık kendimi yakacağım" diye bağırdı. 



Bu sırada şişedeki benzinin bir kısmını sağ omzuna döktü. Polisler, vazgeçirmek için çaba gösterirken, Fatma Çelik elindeki çakmağı çaktı. Bir anda alevler içinde kalan Fatma Çelik’in elindeki montu alan polisler, söndürmeye çalıştı. Yoldan geçen otomobilden yangın söndürme tüpü alan polisler, kendini yere atan Fatma Çelik’in üzerindeki alevleri söndürdü. 

Sol omuzu, yüzü ve saçları yanan Fatma Çelik, olay yerine gelen ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Fatma Çelik’in hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. 

Fatma Çelik’in bu yıl içinde nikahsız eşi olan bisiklet tamircisi Abdurrezzak Demir’den şikayetçi olduğu, Cumhuriyet Savcılığı’nın evden uzaklaştırma cezası verdiği, bu cezanın da geçen 27 Kasım’da sona erdiği öğrenildi.



YAŞLI KADINA BAKIP KİRA ÖDEMİYORMUŞ

Kendini yakan Fatma Çelik’in, 6 ay önce kira ödememek için 80 yaşındaki bakıma muhtaç Fatma Taragay’ın Tepebağ Mahallesi’ndeki evine taşındığı ortaya çıktı. Çocukları 20 yaşındaki Umut, 18 yaşındaki Sema, 17 yaşındaki Z. ve 14 yaşındaki C. ile birlikte iki katlı evin ikinci katına yerleşen Fatma Çelik’in, Fatma Taragay’ın yemeğini ve ev temizliğini yapması karşılığı kira ödemediği öğrenildi.

Fatma Çelik’in ev sahibi Fatma Taragay, yaşlı olduğu için kavga va gürültüye şahit olmadığını söyledi. Fatma Çelik’in kendisine bakması karşılığında evinin bir katına yerleştiğini belirten Fatma Taragay, olaydan sonra polislerin geldiğini ve korktuğunu vurguladı.

Tepebağ Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir ise Fatma Çelik’in nikahsız eşinin zaman zaman alkol aldıktan sonra eşini rahatsız ettiğini söyledi. Fatma Çelik’in bir banka şubesinde haftada 2 gün temizlik yaparak geçimini sağladığını anlatan Mehmet Demir, aileye yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.