Show TV'de şimdi neler olacak?

Show TV'de şimdi neler olacak?

Türk medyasının "hasta adamı" Show TV'de beklenen oldu ve TMSF devreye girdi. Çukurova Grubu bünyesindeki  Show TV'deki maaş krizi bu kanala el konulmasına yol açtı. SKY Turk 360 ise şimdilik operasyonun dışında tutuldu.

TMSF DAHA ÖNCE DE BAZI KANALLARA EL KOYMUŞTU

TMS tarafından yapılan açıklamada "TMSF Çukurova Grubu'ndan olan alacaklarının tahsili amacıyla Grup’a ait Show Tv ve BMC’nin yönetimini devir aldı." denildi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) daha önce de 2007'de atv, 2008'de de Kanal 6 ve Cine 5'e el koymuştu. BRT, HBB ve Tele On da TMSF'nin el koyduğu kanallardı.

KARAMEHMET YETKİLİLERLE GÖRÜŞMEK İÇİN KANALDA!

Show TV'nin patronu Mehmet Emin Karamehmet ile Çukurova Holding'in yöneticilerinden Bülent Ergin az önce TMSF yetkilileri ile görüşmek için binaya girdi. TMSF'nin binaya girmesiyle, her departmana polis girdi. Saat 18.00'de servislerinin hareket edilmesine izin verilmedi. Çalışanlar binada bekliyor.

DIGITURK İLE AKŞAM DA TMSF'YE Mİ GEÇTİ?

Show TV ve SkyTurk360'ın TMSF'ye geçmesi, 'Akşam ve Digiturk de el değiştirdi mi?' sorularını akıllara getirdi. Akşam ve Digiturk hala Çukurova Grubu'nda. El değiştirden yalnızca Show TV ve SkyTurk360 oldu.

SHOW TV SATIŞA ÇIKARTILACAK

Uzun bir süredir çalışanların borçlarını ödeyemeyen TMSF, Show TV'nin borçlarına karşılık kanala el koydu. Kanala yeni bir yönetim ataması beklenen TMSF daha önce yönetimini devraldığı kanallarda olduğu gibi bir süre sonra Show TV'yi de satışa çıkaracak.

PİYASA BORCU 350 MİLYON DOLAR

Medyatava'nın geçtiği haberlere göre, araba servisleri tek tek aranarak binaya dönmeleri istendi. Bunun üzerine servisler yoldan dönerek çalışanları tekrar Ayazağa'daki Show TV binasına getirdi.

Şu saatlerde TMSF'nin kanal yönetimiyle toplantı yaptığı, çalışanların ise binadan ayrılmalarına izin verilmediği belirtiliyor.

Show TV'nin piyasaya olan borcunun toplam 350 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor. Bu nedenle TMSF'nin yönetime el koymasının da beklendiği gelen yorumlar arasında.