Show Ana Haber'de Ali Kırca'nın görevi devretmesinden sonra ilk değişiklikler!

Show Ana Haber'de Ali Kırca'nın görevi devretmesinden sonra ilk değişiklikler!

Anchorman'in görevi Erhan Çelik'e devretmesinden sonra kanalda neler yaşandı?

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, Show Ana Haber'in anchorman'inin değişmesinin ardından kanaldaki değişiklikleri kaleme aldı. İşte Koloğlu'nun bugünkü köşe yazısı:

"Malum Show TV’nin ‘yeni  patronu’nun kanalda ilk müdaheleyi haberlere yaptığı söylendi. Bir süre önce Habertürk kanalına transfer edilen Erhan Çelik, Ali Kırca’nın yerine ‘anchorman’ oldu. Erhan Çelik, bence ‘görevini yapan ama yıldız olmayan’ futbolculara benziyor.

Çıtayı yükseltme çabası belki Habertürk’e transferinde gerçekleşebilirdi. ‘Basın Kulübü’nü yaptı. Bu programla ilgili edindiğim intiba, bir nevi ‘TRT Haber’in özel şekli gibiydi. Sadullah Ergin, Beşir Atalay, Kadir Topbaş, Melih Gökçek’le bir nevi ‘iktidarda olanların resmi geçidi’ yapıldı. Hani öyle bir konuk     çıkarıp, gündemi şöyle bir salladı mı?

Yanılsama bile olsa bu havayı verecek hal yok  Erhan Çelik’te. Görünüm itibarıyla güven veren ses tonu ve konuşmasıyla doyuran ama alıp götüren bir ekran yüzü değil.

Show TV Ana Haber, listeye 66. sıradan girdi

Gelelim Erhan Çelik’ in Show TV’deki karnesine... 14 Haziran’da ilk haber bültenini sunduğunda ‘total’de 66. sıradan girmiş izlenme oranı listesine. Bir sonraki gün  51. sıraya, daha sonraki gün 36. sıraya yerleşmiş. Ali Kırca bıraktığında 30’lar civarındaydı. Erhan Çelik daha yükseltir mi? Zannetmiyorum.

Çok izlenen kanal haber bültenlerini izleyen kitleyle, Kanal 7’nin izleyici profili aynı değil. İkinci bir Ahmet Hakan olmaksa, o ayrı bir olay. Bir kere olur. Zaten Erhan Çelik’in de böyle bir iddiası ve isteği yok. Bu açıdan bakınca Çelik, Show TV’yi 30-50 aralığında (sıralamada) götürür. Bu kanal için yetiyorsa ona bir şey diyemem. Ana haber bültenleri bir alışkanlıktır. Eskilerin radyo ajansı alışkanlığı gibi. Gerçi son günlere baktım da artık o eski şaaşalı günleri kalmamış haber bültenlerinin."

Yazının devamı için tıklayın.