SGK'YA CEMAAT OPERASYONU

SGK'YA CEMAAT OPERASYONU

Geçmişte CHP'nin ve STK'ların protestolarına rağmen hastaneye kiraya verilerek yetkililer tarafından davullu zurnalı açılan köşk, bu gün cemaat operasyonuna sahne oldu.

İZMİR'de SGK İl Müdürü E.B., emekli olup ayrılan eski müdürü M.K. ile 3 yönetici, 'Paralel yapı' iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

ÜNİVERSİTEYE TARİHİ KÖŞ KİRALADILAR İDDİASI

Müdürlerin SGK'nın malı olan tarihi köşk ile araziyi, usulsüz yöntemlerle, evrakta sahtecilik yapıp cemaate yakın olduğu önesürülen Şifa Üniversitesi'ne kiraladıkları iddia edildi. Hastane olarak kullanılan bina, YÖK'ün izni iptal etmesiyle, bir süre önce mühürlenmişti.

ESKİ VE YENİ MÜDÜRLER GÖZALTINDA

Sabah saatlerinde SGK'ya yönelik olarak paralel yapı iddiasıyla yapılan operasyonda, İl Müdürü E.B., İl eski müdürü M.K.'nin de aralarında bulunduğu toplam 5 kişi gözaltına alındı. Mali Suçlarla Büro Amirliği'ne götürülen zanlılara yönelik suçlamalar da ortaya çıktı.

Zanlıların, sık sık tartışma konusu olan SGK'ya ait Buca'daki tarihi De Jong Köşkü'nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük araziyi, 49 yıllığına cemaate yakın olduğu önesürülen Şifa Üniversitesi'ne evrakta sahtecilik yapıp usulsüz yöntemlerle kiraladıkları ileri sürüldü.

SİT ALANI KAPSAMINDAYMIŞ

SİT kapsamındaki tarihi köşk, Şifa Üniversitesi tarafından hastaneye çevrilmişti. Bu binadaki hastane de YÖK'ün üniversiteye verdiği izini kaldırması sonrasında İl Sağılık Müdürlüğü'nce, bir süre önce mühürlenmişti. SGK müdür ve yöneticilerine, 'Görevi kötüye kullanmak, evrakta sahtecilik, iddia edeline FETÖ'ye yardım ve yataklıkta bulunmak' suçlamalarının yöneltildiği belirtildi.

AÇILIŞA KATIMIŞLARDI

Buca'daki tarihi köşkün cemaate yakın bir kuruma peşkeş çekildiği iddiasıyla o dönemde, CHP, sendikalar, sivil toplum örgütleri tepki gösterip, protesto gösterileri yapmıştı. Alanda izinsiz ağaç kesildiği, eski bir binanın yıkılarak yerine belediyeden ruhsat almadan bina yapıldığı gerekçeleriyle Buca Belediyesi'nin girişimleri de sonuçsuz kalmıştı. Ancak o dönemin Vali ve diğer yönecileri protestoları dikkate almayarak başvuyu sonuçlandırıp, açılış törenlerine de katılmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı