SEVGİLİSİNİ BIÇAKLAYAN KADINA 3 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

SEVGİLİSİNİ BIÇAKLAYAN KADINA 3 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

ADANA'da kendisini döven sevgilisi 40 yaşındaki Ahmet C.'yi...

ADANA'da kendisini döven sevgilisi 40 yaşındaki Ahmet C.'yi bıçakla yaralayan 28 yaşındaki Çiğdem U., 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Genç kadını döven Ahmet C.'ye ise bin 500 lira para cezası verilip ertelendi.

Olay, 23 Şubat 2014'te merkez Seyhan İlçesi Çınarlı Mahallesi'nde meydana geldi. Ahmet C., bir süre önce kendisini terk eden eski sevgilisi Çiğdem U. ile kent merkezinde karşılaştı. Çıkan tartışmanın ardından Ahmet C., iddiaya göre, Çiğdem U.'yu tekme yumruk dövdü. Yere düşen genç kadın da üzerinde taşıdığı bıçağı çıkararak Ahmet C.'yi sağ dizinden, sol koltuk altından ve göğsünden bıçakladı. Tedavilerinin ardından taburcu edilen Çiğdem U. ve Ahmet C.'nin birbirlerine 200 metreden fazla yaklaşması yasaklanarak 6 ay süreyle elektronik kelepçe takıldı.

DAVA AÇILDI

Çiğdem U. hakkında 'kasten yaralama' suçundan 9 yıla kadar hapis cezası, Ahmet C.'nin hakkında ise 'kasten yaralama' suçundan 1.5 yıla kadar, 'tehdit' suçundan da 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan tutuksuz sanık Çiğdem U., eski sevgilisinin yolunu keserek tehdit ettiğini belirterek, "Bana saldırınca çantamdaki bıçağı çıkararak kendimi savunmaya başladım. Ben bıçağı kendisine savurduğumda bana yumrukla vuruyordu" dedi.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Tutuksuz sanık Ahmet C. ise Çiğdem U.'dan şikayetçi olmadığını belirterek, "Çiğdem U. ile birlikteliğimiz vardı. Kendisine aşık olmuştum. Başka insanlarla arkadaşlık yapıyordu. Tesadüfen karşılaşınca konuşmak istedim. Kendisine '4 yıllık arkadaşlığımız var. Niye böyle yapıyorsun' dedim. Kendisi benimle konuşmadı. Tehdit etmedim. Yumruk vurmamdaki amaç elindeki bıçağı almaktı. Onu çok seviyordum. Şikayetçi değilim. Bana kasten vurmadı. Boğuşurken bıçak değdi" diye konuştu.

Mahkeme, heyeti, Ahmet C.'yi 'yaralama' suçundan bin 500 TL adli para cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı. Çiğdem U.'nun suçunun 'öldürmeye teşebbüs' değil, 'yaralama' olduğuna kanaat getiren mahkeme heyeti , genç kadını 3 yıl 9 ay hapse mahkum etti.

SEVGİLİSİNİ BIÇAKLAYAN KADINA 3 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

Kaynak:Haber Kaynağı