SESSİZ ÇIĞLIĞA 14 AYLIK KIZI İLE KATILDI

SESSİZ ÇIĞLIĞA 14 AYLIK KIZI İLE KATILDI

Vardiya Bizde Platformu, Beşiktaş’ta 89’uncu kez bir araya geldi. “Sessiz Çığlık” eyleminde ....

BALYOZ Davası hükümlülerinin yakınları tarafından oluşturulan Vardiya Bizde Platformu, Beşiktaş’ta 89’uncu kez bir araya geldi. “Sessiz Çığlık” eyleminde Hava Pilot Kurmay Albay Hüseyin Dilaver’in eşi Neşe Dilaver 14 aylık kızı Beril ve 10 yaşındaki oğlu Emir ile katılan Neşe Dilaver dikkat çekti.

Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda bir araya gelen Balyoz davasından hüküm giymiş asker yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu, 89. Haftasında da Sessiz Çığlık eylemlerine devam etti. “Hürriyetimiz gasp, haklarımız ihlal edildi sesimizi duyuyor musun kardeşim?” yazılı pankart açan asker yakınlarının bu haftaki eylemine, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve modacı Barbaros Şansal da destek verdi.

89’uncu haftanın basın açıklamasını okuyan Emekli Donanma Komutanı Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın ablası Filiz Çakmak; “17 Aralık 2013’ten itibaren orduya kumpas kurulduğu, insanların sahte ihbar mektuplarıyla, yasadışı dinlemelerle, sahte delillerle, tasarlanmış ve ayarlanmış bir kısım yargı mensuplarıyla mahkum edildikleri, içerde yatanların günahsız olduğu, iktidar mensupları, basın ve hukukçular tarafından sürekli dile getirilmesine rağmen, yetkili makamlar tarafından hiçbir şey yapılmaması da bu büyük planın hala yürürlükte olduğunu göstermektedir. İnanıyoruz ki, yüce Türk milleti bu davalardaki haksızlık ve hukuksuzluklar ile arkasındaki esas planı görmekte ve gerektiğinde duruma el koymak için uygun zamanı beklemektedir. Ülke yönetiminde sorumluluğu olan tüm kurumlardan beklentimiz, vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması ile hukuk ve adalet sisteminin yeniden tesis edilmesinde üzerlerine düşen görevleri yerine getirmesidir” dedi.

14 AYLIK KIZIYLA EYLEME GELDİ

Hava Pilot Kurmay Albay Hüseyin Dilaver’in eşi Neşe Dilaver, 14 aylık kızı Beril ve oğlu 10 yaşındaki Emir Dilaver ile katıldı Sessiz Çığlık eylemine katıldı.

Kendisine uzatılan mikrofona konuşan Neşe Dilaver; “Her babalar gününde sabırla bekliyoruz. Ama bugüne kadar bütün ümitlerimiz elimizde kaldı. Umarım bu babalar gününde çocuklar babaları ile birlikte olur. Bu haksızlığın bir yerde bitmesi gerekiyor. Yani her şeyden önemlisi kul hakkı… Buna çok inanıyoruz. Eşim özellikle çok inançlı bir insan. İnanın bu kadar olay başımıza gelmesine rağmen, bunda da bir hayır olduğunu düşünüyor. İstediğimiz ekstra bir şey değil. Bir CD ile 16 yıl ceza alabilir mi? Yani sizin adınızı bir CD’ye yazsalar, bir yere gömseler. Altında sizin isminiz var diye. Sadece isminiz geçiyor diye ceza verilebilir mi? Kaldı ki uluslararası alanda bununla ilgili bir sürü bilirkişi raporu var. En son düzenlenmiş olan bir rapor var. Yurt dışında şu anda sahte dijital delillerle suçlamalar doğrultusunda örnek olay olarak anlatılıyor bu konu. Artık bizim yetkililerin bir yerde dur demesi gerekiyor. Nereye kadar devam edebilir ki? Ama giden zamanı geri getiremiyoruz. Biz sadece bunun üzüntüsü içindeyiz” dedi.

Hamile iken eşinin cezaevine girdiğini söyleyen Neşe Dilaver, “Şu çocukları görüyorsunuz. Tek başıma doğum yaptım. Tek başıma çocuk büyütüyorum. Esim cezaevine girerken 2.5 aylık hamileydim. Doğum sancısı gelince oğlumla birlikte hastaneye gittik. Babasının yokluğunda en büyük destekçim oğlum Emir oldu” dedi.

Davanın son durumunun sorulması üzerine Neşe Dilaver;

“Anayasa Mahkemesi’ni bekliyoruz. Bir hafta içinde karara bağlanacağı yönünde bilgi verilmişti. Bir ay doldu. Sabırla ve ümitle onu bekliyoruz. Artık adaletsizliğin yüce mahkeme tarafından sonlandırılacağını ümit ediyoruz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise yaptığı konuşmada, “Hepinize bu mücadelenizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. İçeridekilerin tek umudu sizsiniz. Sizlere saygı duyuyorum” dedi.

BABAYA ŞİİR

Binbaşı Özgür Ecevit Taşçı’nın 8 yaşındaki kızı Göksun Deniz Taşçı da, babalar günü için yazdığı şiiri okudu. Katılanların, “Adil ol yeter”, “Adalet istiyoruz”, “Kır zincirlerini Türkiye’m”, “Balyoz Türk” yazılı tişörtler giydiği dikkat çekti.

 

Sessiz Çığlığa 14 Aylık Kızı İle Katıldı

Kaynak:Haber Kaynağı