SESLİ KOMUTLARI ALGILAYAN YERLİ AKILLI KOLTUK

SESLİ KOMUTLARI ALGILAYAN YERLİ AKILLI KOLTUK

Evlerimizdeki eşyaların teknolojiye ayak uydurması ve bu doğrultuda gelişmesi her geçen gün devam ediyor.

Çoğu haberimizde sizlere hiç akla gelmeyecek ürünlerin ''akıllı'' sıfatını alarak neler başarabildiğini göstermiştik. Şimdi ise ''akıllı'' sıfatını alan ürün bir koltuk. Hem de ürünü tasarlayıp hayata geçiren kişi bir Türk.

BU MOBİLYA İÇİN 8 AY BOYUNCA ÇALIŞTI

Mobilya sektöründe Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olan Bursa İnegöl'de bir mobilyacı, sesli komutlarla açılıp kapanabilen koltuk takımı tasarladı. 8 aylık bir çalışma sonucunda hazır hale gelen koltuk, iskeletinde bulundurduğu mekanik aksam ve barındırdığı yazılım sayesinde ses komutlarını algılayarak açılıp kapanma hareketini yapabiliyor.

resized_0c5b8-cf051.jpg

Koltuk takımının yazılımını yapan firma ortaklarından Sedat Seymen'in akıllı koltuk ile ilgili yaptığı detaylı açıklama şu şekilde; 

"Şu anda tamamen her şeyiyle hem yazılım hem elektronik devresi oturmuş durumda, stabil çalışıyor. Aslında bir elektronik devre ve içerisinde bir yazılım bulunmakta. Telefondaki bir yazılımla cihaz üzerindeki yazılıma hükmediyoruz, o da koltuğa hükmediyor. İnegöl mobilyası Türkiye'nin lokomotifi durumunda. Biz bu sektörde İnegöl olarak öncü ve lider olduğumuzu düşünüyoruz.

Misafir geldiğinde yatağını açmak istiyorlar. Bayanlara büyük kolaylık. Sadece yatağa 'açıl' demesi yeterli olacak. Yatak açılacak. 'Kapan' dediğinde de kapanacak. Ürünümüz şu anda seri üretime hazır bir pozisyonda. Bu ve bunun gibi daha farklı modellerimizi İnegöl'deki kasım fuarında değerli kullanıcılarımıza sunacağız. Teknik servis konusunda sıkıntımız yok. Ayrıca cihazımız birçok teste tabi tutuldu. Şu an kullanım şartlarının 10 katı daha üst kullanımlarda daha zor şartlarda çalışabilir seviyede tasarlandı. O yüzden de zaten herhangi bir sıkıntı çıkmaz.

Patent başvurusunu yaptık. Çünkü araştırmalarımızın sonucunda Türkiye'de ve dünyada koltuk üzerine böyle bir çalışma yok. Bu koltuğun satışına eylül ayının 15'inden sonra başlayacağız. Koltuğun değerinden çok fazla bir maliyeti yok. O yüzden de vatandaşlarımız rahatlıkla alabilecek seviyede ücreti olacak. Daha sonra koltuğun fiyatını belirleyeceğiz."

 

Kaynak: Webtekno