SES KAYDINDA FATİH ALTAYLI'YI BİTİRECEK KELİMELER

Fethullah Gülen ve Erdoğan arasında tam hızı ile süren savaşın, son skandal kaydı dün ortaya atıldı. Yine ilgili soruşturma dosyasından sızdırıldığı öne sürülen ama yargı tarafından bu konuda kesin açıklaması yapılmayan, ses kaydından anlaşılan özet şu.

Haber Türk ünlü bir araştırma şirketine anket yaptırtıyor. Gelen sonuçlara bakan Fatih Altay’lı, eğer olduğu gibi yayınlarsa Erdoğan’ın fena halde sinirleneceğini tahmin ederek, kendi gurubunun yönetim kurulu üyesi olan ve iddialara gore Habertürk’e Erdoğan tarafından atanan adaşı, Fatih Saraç’ı” arayıp aşağıda deşifre etmeye çalıştığımız şu konuşmaları yapıyor. Altaylı'nın jet hızı ile Artı 1 tv'de ve köşesinde montaj dediği ama yalanlamadığı konuşmanın metnini olabildiğince aslına uygun olarak şöyle deşifre ettik.

Altaylı'nın  "Bana ait değil" diyemediği ama "montajlanmış" dediği,  konuşmaları yayınlıyorum.

Montaj olup olmadığına siz kendiniz karar verin.

ALTAYLI FATİH SARAÇ'I ARIYOR SARAÇ YANIT VERİYOR T(ARİH 2013 MART) 



SARAÇ; "AMA BAZI BİLGİLER VAR BİR ŞEY YAPMADAN ÖNCE KONUŞALIM" DİYOR



FATİH SARAÇ İDDİAYA GÖRE BİLAL ERDOĞAN'I ARIYOR "MHP 'DEN BDP'YE YAMIYCAM"

Yayınlanan ses kayıtlarından deşifre edilen konuşmalar, aşağı yukarı bu şekilde. Fatih Saraç ve Bilal Erdoğan bu konuşmaların gerçek olup olmadığını ya da Fatih Altaylı gibi "Konuşmam var ama montajlanmış", demediği için, Saraç ve Bilal Erdoğan arasında böyle bir konuşmanın "yasalar ve gazetecilik etiği açısından" geçmemiş olduğunu kabul ediyoruz! 



SARAÇ VE BİLAL ERDOĞAN PUAN KAYDIRMA KONUSUNDA UZLAŞIYOR



VE İKİ FATİH ARASINDA MUTLU SON



ALTAYLI'NIN DEDİĞİ GİBİ KONUŞMA MONTAJLANDIYSA GERÇEKTE NE KONUŞULMUŞTU?
Orada
Yayınlanan ses kayıtlarında iki Fatih arasında geçen konuşmalarda kullanılan kelimelere dikkat çekmekte fayda var.

Öncelikle anket konusunda konuşma talebi Altaylı'dan geliyor. Ve konuşmalar içerisinde kelimelerde montajlanamayacağına göre onlarada dikkat etmemiz gerekiyor. Nedir o kelimeler?  

MANÜPLASYON; İnsanları kendi bilgileri dışında veya istemedikleri halde etkileme veya yönlendirme işlemine denilmekmiş. Google abiden baktım. 
Yani iki Fatih bu konuda konuşuyor. Tabi konuşma içinde geçen "MHP'den aktarmak, puan yükseltmek," ve son görüşmede "MHP'den o tarafa" kelimeleri kullanılarak ne konuşulur buna da google'dan bakmaya gerek yok sanırım. 

FATİH ALTAYLI BİTMİŞ BİR GAZETECİDİR

Böyle bir skandal bırakın ABD, Avrupa'yı eski doğu bloku ülkelerinden birinde bile olsa, o gazeteci derhal işten atılır aklanıncaya kadar da kimsenin yüzüne bakamaz. Ama önce ki yazılarımızda söylemiştik. "Burası Türkiye. Sanırım bir çoğunuz "FATİH ALTAYLI GEMİYİ TERKETTİ" başlıklı yazımızı okumuştur. Çünkü 10 Binlerce tık aldı. Hala da okunuyor . Okumayanlar lütfen
TIKLASIN

Ve artık okur kimin gazeteci olduğunu, kimin hangi gerekçe ve menfaatler ile haberciyim diye kasım, kasım, kasıldığını görsün. Fatih Altay'lı kim ve hangi yazdığının, ne söylediğinin arkasında, nasıl bir amaca hizmet ettiği bilinsin.

ALTAYLI NE YAPMALIDIR

Fatih Altaylı'nın yapacağı tek şey var. Orataya çıkıp "teke tek" başına "Arkadaşlar bu konuşmayı yaptım, montajlayıp servis etmişler kanmayın" diyeceğine, "Bakın konuşmanın aslı böyledir, ben koca bir medya gurubunun başı olarak seçim anketine böylesi büyük bir suç teşkil edebilecek kaydırma işini yapar mıyım" diyecek. Ve devam edecek. "işin aslı söyledir.. o konuşmada ben şunu şunu demedim, aslında şöyle dedim adamlar orayı kesip montaj yapmışlar".

İşte Altaylı bunları söyleyecek, bizde arkasına geçip onun gerçeğini yayınlayacağız. Ey okur diyeceğiz. Altaylı'ya büyük bir haksızlık yapılmış durumda, işte doğrusu, işin aslı bu diyerek, savunacağız. "Yok öyle alaca karanlıkta, aydınlık var gibi" gazetecilik yapıp, pahalı spor araba koleksiyonculuğu pozları atmak..

HABER ARTI TÜRK İLE HİÇ BİR BAĞIMIZ YOK DEYİN KÜFÜR YEMEYELİM

Hazretle ilgili bir çok kez yazdık buradan, doğru yolu işaret ettik. Yanlışlarını yalanlarını yüzüne vurduk. Tek'e tetikçi kişiden tek bir yanıt, düzeltme alamadık. Haber Artı Türk ile Haber Türk'ü, karıştıranlardan her gün yediğimiz küfürleri, hakaretleri bile azaltmadı bu uyarılar. Koca medya Haber Türk'e bir çok kez rica ettik. "Haber Artı Türk ile hiç bir ilgimiz yok" şeklinde bir duyuru yayınlayın diye. Tık yok mubareklerde.

Hayatı Türibinlere oynamakla geçmiş gazeteci Fatih Altaylı, son günlerde ise, sözde iktidar muhalifiymiş gibi ağzınıda bozarak, "Gülen ve Erdoğan'ı" barıştırma gönüllüsü oluverdi. Son skandalı yalanladığı köşe yazısında şikayet ederek şunu söylüyor. "Burada asıl sorun Türk medyasının içerisine düşürüldüğü durumdur."   Yani kusura bakma Altaylı, iyi ki adınızda "Türk var diye Türk" medyasını, siz temsil etmiyorsunuz. Herşey  sizinde buyurduğunuz gibi "kabak" gibi ortada. Herkesin gözü önünde dönüyor. Bakalım daha yaklaşan "Yerel Seçimlere" kadar, önce ki seçimlerde hangi manüplasyonlar yapıldı, hile karıştı mı, karışmadı mı? Oda netleşir bu gidişle.

VE BENDEN BİR KEHANET DAHA

Fethullah Gülen ve Erdoğan(AKP) arasında büyük bir çatışma başladığını, Erdoğan'ın bu çatışma sonucunda gideceğini, AKP misyonunun dağıtılmadan Abdullah Gül'e teslim edileceğini, yıllar önceden yazdım. O gün itiraz edenler, bu gün kendilerine en iyi seçenek olabilecek taraflarını belirleme telaşında.Tıpkı, "kıvrak danslarını izlediğimiz Fatih Altay'lı ve malum cilalı köşe yazarlarımız gibi".

Bunların hepsine en fazla 1 en fazla 2 yıl veriyorum. Göreceksiniz, tüm süprüntü medya patronları ve köşecileri bu süre içerisinde tarihe karışacaklar. Onları bekleyen kötü son ise, yıllardır işlerinden atılan ama haber yapmaktan, yazmaktan, korkmadan, nerede yer bulduysa orada çalışan cesur yüreklerin ki gibi olamayacak. İnsan içine çıkacak kalabalığı, bu ülke sınırları içinde bulamayacaklar. Tavsiyem onlara "Hava Limanı" yakınlara taşınsınlar.  Bakalım Altaylı, "Adam olacak çocuk" tarifi olarak o zaman ne yazacak ?

Rahmetli Anneanneminannesinin güzel bir lafı ile sonluyorum.. "At sahibine göre kişner"  "Ya Halk'tır sahibin ya değil!"


https://twitter.com/CumaHikmet

Önceki ve Sonraki Yazılar