SES KAYDI KONUSUNDA FLAŞ GELİŞME

SES KAYDI KONUSUNDA FLAŞ GELİŞME

.Pislik örtülmek istenmektedir. Kirlilik örtülmek istenmektedir.

İnternete düşen ve Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı için Başbakanlık açıklama yaptı. Ardından ilk açıklama Bekir Bozdağ'dan geldi.

Adalet Bakanı Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki ses kaydına ilişkin; “Ahlaksızca üretilmiş kaset, montajdır, hukuk içerisinde hesabı sorulacak. Hukuki inceleme başlattık” dedi.

AKP Genel Sekreteri Haluk İpek, gazetecilerin sorusu üzerine, konuyla ilgili parti içinde hukuki inceleme başlatıldığını belirterek, “Hukukçularımız inceledikten sonra gerekli adımlar atılacak” dedi.

Bu gece bir iddia da Ankara kulislerinden geldi: CHP’nin bu ses kaydından 1 aydır haberdar olduğu ama kendileri tarafından gündeme getirilmesini “etik bulmadıkları” gerekçesiyle kamuoyuna taşımadığı Ankara siyasi kulislerinde ve sosyal medyada konuşuluyor.

İddia edilen o konuşmalar bugün internete sızdırıldı. Bu nedenle CHP olağanüstü toplandı. İddiaya göre; bu konuşmaları destekleyen görüntüler de var. Ve o görüntülerde Bilal Erdoğan’ın “evden para çıkartmasının” kareleri de yer alıyor.

 

ORTALIK FENA KARIŞTI

17 Aralık Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ardından en ciddi iddiaların ses kaydı bu gece yayınlandı. Türk siyasetine ve kamuoyuna bomba gibi düşen ses kaydı "doğrudan başbakan Erdoğan ve Oğlu Bilal Erdoğan arasında geçti" iddiları üzerine CHP MYK'sı gece yarısı bir toplantı düzenleyip sözcü Haluk Koç tarafından da kısa bir açıklama yapıldı. CHP ses kaydına atıfta bulunarak iddiaların gerçek olduğunu ima etti ve Erdoğan'ın derhal istifa etmesini açıkca istedi. Öte yandan Başbakan Erdoğan gece yarısı MİT müsteşarını toplantıya çağırdı ve başbakanlık jet bir yalanlama yayınladı.

ERDOĞAN VE BİLAL'İN SES KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ

"GERÇEK DIŞI VE AHLAKSIZCA"

Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında bir telefon görüşmesi olduğu iddiası eşliğinde, bu akşam internet aracılığıyla servis edilmiş olan ses kayıtları, ahlaksızca bir montaj ürünü olup tümüyle gerçek dışıdır." ifadeleri kullanıldı.

"HESAP SORULACAK"

Açıklamada ayrıca, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı hedef alan bu kirli tezgâhı kuranlardan hukuk içinde hesap sorulacaktır." denildi.

CHP'li Koç'tan 'ses kaydı' açıklaması

CHP'den alınan bilgiye göre, Merkez Yürütme Kurulu, partinin genel merkezinde olağanüstü toplantı yapıyor. Toplantıya Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık ederken, toplantı arasında CHP Sözcüsü Haluk Koç basın mensuplarına açıklama yaptı.

Koç, "Başbakanlık görevini yürüten kişi istifa etmelidir. Hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen bir Başbakan şu andan itibaren istifa etmek zorundadır. Türkiye bu kirle yükle yoluna devam edemez. 17 Aralık'tan sonra Türkiye'ye demokrasisine giydirilmeye çalışılan o örtüyü... Yapılan o olağanüstü yasaları şimdi daha iyi anlıyoruz.

Pislik örtülmek istenmektedir. Kirlilik örtülmek istenmektedir. Başbakan kendisine ulaşılmasını engellemek istemektedir. Bu hükümet bu saatten itibaren meşruiyetini yitirmiştir." dedi