ŞERZAN KURT'UN ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE GERGİNLİK

ŞERZAN KURT'UN ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE GERGİNLİK

MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Şerzan Kurt'un ölüm yıldönümünde, olaylar çıktı.

MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Şerzan Kurt'un ölüm yıldönümünde, olaylar çıktı. Kendilerini Şerzan Kurt Özgür Gençlik Derneği üyeleri olarak tanıtan grup, yürüyüş sırasında, kaldırımda Türk bayrağı açan 3 kişiye taşlı saldırıda bulundu. Olaya müdahale etmek isteyen 2'si polis, 5 kişi yaralandı.

Muğla'da, 11 Mayıs 2010 gecesi karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan olaylar sırasında Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Şerzan Kurt polis kurşunuyla başından vurularak hayatını kaybetmişti. Şerzan Kurt'un ölümüne neden olan olayların yıldönümü nedeniyle 200 kişi Sınırsızlık Meydanı'nda toplandı. Burada yaptıkları basın açıklamasının ardından gruptakiler, 'Muğla faşizme mezar olacak', 'katiller hesap verecek', sloganı atarak Recai Güreli Caddesi'nde protesto yürüyüşünde bulundu. Şerzan Kurt'un vurulduğu yere karanfil bırakan grup, Emirbeyazıt Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup, Cemil Şerif Baydur Sokak'a geldiği sırada 3 kişi 'Kahrolsun PKK' sloganı atarak Türk bayrağı açtı. Çıkan sözlü tartışmanın ardından grup, bayrak açan 3 kişiyi taş yağmuruna tuttu. Olayların daha fazla büyümesini araya giren Çevik Kuvvet ekipleri önledi. Atılan taşlardan bayrak açan 3 kişiyle, olaya müdahale etmek isteyen 2 polis çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri ayakta yapılıp, taburcu edildi.

Kendilerini Şerzan Kurt Özgür Gençlik Derneği üyeleri olarak tanıtan grup, olayların ardından tekrar Sınırsızlık Meydanı'nda geçip, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

NELER YAŞANMIŞTI?

11 Mayıs 2010 gecesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde bir kız öğrenciye laf atma tartışmasıyla başlayan olaylar kontrolden çıkınca, karşıt görüşlü öğrenciler birbirine girdi. Olaylar, 12 Mayıs sabahına kadar devam ederken, işyerlerinin camları kırıldı. Çevre illerden gelen polis ekiplerinin yardımıyla olayların önüne güçlükle geçilebildi. Olayların devam ettiği 12 Mayıs sabahı Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, omuzundan tabancayla vurularak yaralandı. Omuriliği zarar gören Kurt, aynı gün helikopterle Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorların tüm çabasına rağmen Kurt'un beyin ölümü gerçekleşirken, bir hafta sonra da yaşamını yitirdi. Muğla'daki öğrenci olaylarında 80'den fazla kişi gözaltına alınırken, 6'sı da tutuklandı.

Olayların yatışmasından sonra yapılan araştırmada Şerzan Kurt'un ölümüne neden olan tabancayı kullandığı iddia edilen Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 43 yaşındaki G.S., olaylardan 6 gün sonra tutuklandı. Dava güvenlik gerekçesiyle Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındı. 'Olası kast ile ölüme sebebiyet vermekten' 8 yıl hapis cezasına çarptırılan polis memuru G.S.'nin, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin kararı bozup, 12 ile 18 yıl arasında cezaya çarptrılmasını istemesi üzerine yeniden yargılanması devam ediyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı