Servis Aracı Kaydı 4'ü Ağır 33 Yaralı

Servis Aracı Kaydı 4'ü Ağır 33 Yaralı

Memurları taşıyan midibüsün kaza yapması sonucu 33 kişi yaralandı.

Allah korudu: 33 yaralı
Memurları taşıyan midibüsün kaza yapması sonucu 33 kişi yaralandı.


Bedir ALTUNOK/KARS
24.01.2013 21:53
 
KARS'ın Selim İlçesi'nden il merkezine memur taşıyan midibüs, buzlu ve kaygan yolda önündeki otomobile çarptıktan sonra kontroldan çıkarak devrildi. Kazada 4'ü ağır, 33 kişi yaralandı.
 
Kaza, saat 18.15 sıralarında Kars il girişine 20 kilometre mesafede Azat yolu kavşağından meydana geldi. Nizamettin Eksen yönetimindeki Selim Belediyesi'ne ait 36 H 0012 plakalı midibüs, ilçedeki çeşitli kurumlarda çalışan 32 memuru mesai bitimi sonrası alarak yola çıktı. Midibüs, Azat kavşağı geçtikten sonra yolun buzlu ve kaygan olması nedeniyle önündeki Mehmet Çelik idaresindeki 24 FF 244 plakalı özel otomobile çarpmamak için sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yan yattı. Kazada şoförle birlikte midübüsteki 33 kişi yaralanırken, otomobil sürücüsü Mehmet Çelik, kazadan yara almadan kurtuldu. 33 yaralının 20'si Devlet Hastanesi'nde, 13'ü de Kafkas Üniversitesi'nin Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaza sonrası hastanelere akın eden yaralı yakınları sinir krizleri geçirdi. 
 
Kazanın ardından yaralıları ziyaret eden Vali yardımcısı Ünal Coşkun, durumları hakkında bilgi aldı. Vali yardımcısı Coşkun, Devlet Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, "Kars'ın girişinde önündeki araca çarparak yan devrilen midibüste 33 kişi yaralandı. 33 hastamızın tedavisi devam ediyor. Bu yaralıların 4'nün durumu ağır. Yaralılar arasında kolu kırılan, ezilen ve böbrek hastası olan vatandaşlar da var. Bütün yaralılarımızla ilgileniliyor. Yaralanan memurlar Selim ilçesine hergün gidiş-dönüş yapıyorlar" dedi.