ŞERİATÇI ÖRGÜTTEN TÜRKİYE'YE TEHDİT

ŞERİATÇI ÖRGÜTTEN TÜRKİYE'YE TEHDİT

Türkiye'ye 3 gün süre veriyoruz. Bayrağını indirip burayı boşaltsın yoksa.....

İŞID'den Türkiye'ye ağır tehdit

Suriye'de iç savaş devam ederken Şanlıurfa'nın Birecik sınırları yakınlarında bulunan Süleymanşah Türbesi Irak Şam İslam Devleti'nin tehdidi altında. İŞİD 3 gün içinde türbeyi yerle bir edeceğiz tehtidin de bulunduğu öğrenildi. Türk medyasında Youtube adlı bir sitede yayınlanan bir videoya dayandırılan habere göre, Irak savaşından sonra kurulan ve El kaide'nin bölgede ki kolu olarak anılan İŞİD'in tehdidi arkasında ki nedenin, AKP'li bir bakanın "Gerekirse Suriye'ye gireriz" açıklaması olduğu yorumları yapılıyor. El Kaide'ye bağlı olduğu bilinen ancak EL Kaide'nin bile ilşkisini kestiği yönünde iddialar bulunan İŞİD, gerçekleştirdiği kanlı eylemleri ile tanınıyor.

TÜRKİYE 3 GÜN İÇİNDE BOŞALTMAZSA YERLE BİR EDERİZ

Irak Şam İslam Devleti  dün gece yayınladığı bildiride Süleymanşah Türbesi 3 gün içinde boşaltılıp Türk bayrağı indirilmediği takdirde türbeyi yerle bir edecekleri tehdidinde bulundu.

Örgüt sözcüsü Youtube üzerinden yayınladığı videoda "Süleymanşah türbesinde ki Türk askerleri orayı boşaltması için 3 gün süre veriyoruz. 3 gün içinde türbeyi boşaltıp Türk bayrağını indirmedikleri takdirde türbeyi yerle bir edeceğiz." diye konuştu.

GEÇEN HAFTA BİR GENÇ KIZI RECM ETMİŞLERDİ

Suriye'nin Rakka kentinde, cihatçı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının, genç bir kızı sosyal paylaşım sitesi Facebook'a üye olduğu gerekçesiyle recmettiği (taşlayarak öldürme) öne sürüldü. Arap basınında çıkan haberlerde, Fatum el Cessim adlı genç kızın, Facebook üyeliğini zinayla eş tutan El Rakka Şeriat Mahkemesi'nce taşlanarak ölme mahkum edildiği, IŞİD militanlarının da cezayı infaz ettikleri belirtildi.

KILIÇDAROĞLU UYARMIŞTI ( FOTOĞRAFATIKLAYINIZ)

cats.jpg

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ ANLAMI NEDİR

Süleyman Şah Türbesi, ve bulunduğu alan Suriye'nin Halep ilinin Karakozak Köyü sınırları içerisinde bulunan ve Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçasıdır.

Türbe'de, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu ve ilk padişahı Osman Gazi'nin dedesi ve Ertuğrul Gazi'nin babası olan Süleyman Şah'ın naaşı bulunmaktadır.
Süleyman Şah yeni yurtlar aramak amacıyla boyu ile birlikte Fırat kıyısına geliştir. Kayı boyu'ndan iki asker ile Caber'e gitmek için Fırat Nehri'nden geçerken boğularak vefat etmiştir. Ölümünden sonra beraberindeki iki adamı ile Caber Kalesi'nin eteklerindeki bir kümbete gömülmüştür. Türbe ve Caber Kalesi, Osmanlı Devleti yıkılınca Fransız Suriye Mandası sınırları içerisinde kalmıştır. Ancak Türkiye Cumhuriyetinin Fransa ile yaptığı Ankara Antlaşması ve Lozan Antlaşması'na göre kale ve türbe Türkiye'nin toprağı sayılmıştır. 1938'de Türbe yanına Jandarma Karakolu İnşaa edilmiş. Toprağın ve Türbenin korumasını Türk Askeri yapmaya başlamıştır.
1973 yılında Suriye Hükümeti Tabka Barajı'nın yapımının bitirileceğini ve türbenin Esed Baraj Gölü'nün suları altında kalacağını bildirmiştir. Bu yüzden türbe ve karakol Halep İline bağlı Karakozak Köyündeki 10.096 m²'lik yeni yerine taşınmıştır. Kaynak Vikipedi

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDEN İŞİD ÖRGÜTÜ

Irak ve Şam İslam Devleti (Arapça: ad-Davla al-Islāmiyya fi al-'Irāq wa-sh-Shām), kısaca IŞİD diye de bilinen, Irak ve Suriye'de aktif isyancı bir grup. Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında El Kaide'ye bağlılığını ilan eden grup bir süre sonra Irak El-Kaide'si adını aldı. Grup genelde Sünni topluluklar olmak üzere Mücahidin Şûra Konseyi, el-Kaide, Jaysh el-Fatiheen, Jund el-Sahaba, Katbiyan Ansar el-Tevhid vel Sunnah, Jeish el-Taiifa el-Mansoura gibi farklı isyancı gruplardan oluşur ve onların desteğini alır. Irak ve Suriye'de Sünni nüfusun yoğun olduğu bölgelerde halifeliği kurma hedefi vardır.
Irak Savaşı'nın yoğun olarak yaşandığı dönemlerde Irak'ın Anbar, Nineve, Diyala, Babil, Kerkük ve Selahaddin illerinde çok büyük etkinlik gösterdi. Bakuba'yı başkent ilan etti. Halen devam eden Suriye İç Savaşı'nda Suriye'nin İdlip, Rakka ve Halep bölgelerinde varlık göstermektedir.
IŞİD, binlerce sivil Iraklı, Irak hükümet üyeleri ve onların uluslararası müttefiklerinin ölümlerinden sorumlu tutulmaktadır. Irak Savaşı'nın son evrelerine doğru grup gerilemeye başladıysa da, 2012'de gücünü tekrar yenilediği ve üye sayısını iki katından fazla arttırdığı öne sürülür.
2013 yılında el-Cezire'ye sızdırılan bir mektup ve ses kaydıyla el-Kaide lideri Aymen el Zevahiri bu grubun Suriye kanadını tasfiye ettiğini açıkladı. Fakat IŞİD emiri Ebu Bekir Bağdadi bu tasfiye kararını reddetiğini ve grubun Suriye'deki operasyonlarına devam edeceğini açıkladı. Nisan 2013 ile birlikte IŞİD Suriye'nin kuzeyinde hızlı bir şekilde askeri güç kazanmaya başladı. Suriye'nin kuzeyindeki en güçlü gruplardan biri oldu. Grup Suriye'de etkin olduğu bölgelerde şeriat kanunlarını icraya başladı ve rakip gördükleri askerleri, yabancı gazetecileri, yardım kuruluşlarına üye insanları sürgüne gönderdiler veya hapsettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı