SERİ KATİLİ YAKALATAN DOLMUŞ ŞOFÖRÜ KONUŞTU

SERİ KATİLİ YAKALATAN DOLMUŞ ŞOFÖRÜ KONUŞTU

Araca bindiğinde perişan haldeydi. Terliydi, günlerdir yıkanmadığı belliydi. Elindeki poşette birkaç tane pet su vardı.

Seri katil zanlısının yakalanmasını sağlayan, dolmuş şoförü 41 yaşındaki Kenan Aka, Menderes'in eskiden köy olan Bulgurca Mahallesi'nde yaşıyor.

AYNI DOLMUŞA 2. KEZ BİNMİŞ

Kamyon şoförü olan Aka, üç aydır dolmuş şoförlüğü yapıyor. Aka, seri katil Atalay Filiz'in üç gün önce bir kez daha dolmuşuna bindiğini belirterek, şunları söyledi: "Üç gün önce de dolmuşa yanlışlıkla bindi. 

Dolmuşu Gümüldür'e gidiyor sandı. Develi Köyü'ne dönünce 'Ben burada ineceğim' dedi ve indi. Kendisini o zaman da tanıdım, ancak dolmuşta yanımda oturduğu için haber veremedim.

O iner inmez jandarmaya ihbar ettim, yakalanamadı. Bugün de Menderes Barbaros Mahallesi'nde dolmuşu durdurdu. Araca bindiğinde perişan haldeydi. Terliydi, günlerdir yıkanmadığı belliydi. Elindeki poşette birkaç tane pet su vardı.

Sakalları uzamıştı. 'Bu araç nereye gidiyor' diye sordu. 'Bulgurca'dan İzmir'e gidiyor' dedim. 'Kaç lira' dedi. 'İki lira' dedim, 'Param yok' dedi, 'Olsun geç' dedim.

Dolmuşta iki kadın yolcu da vardı. Biner binmez pencere kenarına oturdu ve perdeyi kapattı. Dereköy yolunda polis ekip aracını gördüm. Onlara selektör yaktım. Polis, peşimize düştü sonra dolmuşu durdurdu.

Polisin geldiğini görünce ayağa kalktı, inmek istedi ancak kapı kapalı olduğu için inemedi. Polis, ondan kimlik istedi, adının 'Ömer' olarak yazılı olduğu kimliği verdi.

Polis hemen koluna kelepçeyi taktı ve götürdü. Ben hiç paniklemedim, korkmadım. Seri katili televizyon haberlerinden tanıyorum, her gün düzenli haber bültenlerini izlerim."

ORMANLIK ALANDAN GELMİŞ

İzmir'in Menderes İlçesi'nde polis tarafından yakalanan 3 cinayetin zanlısı Atalay Filiz'in, sabah saatlerinde ormanlık alandan yola çıkarak bindiği 35 GA 8215 plakalı İzmir- Gümüldür seferini yapan dolmuşun şoförü Mustafa Berber (51) yaşadıklarını anlattı.

Oğlu Özgür Berber (16) ve dolmuştaki yolcularla Menderes yönüne gittiği sırada ormanlık alandan inen Atalay Filiz'i ilk olarak oğlunun tanıdığını belirten Mustafa Berber, "Şaşal Mahallesi'nde ormanlık alandan bir anda önümüze çıktı.

Dolmuşu durdurup 5 lira verdi. Para üstü olarak 2 lira verdim. Dolmuşun nereye gittiğini sordu, Menderes'e gittiğimizi söyledim.

İlk etapta ben tanımadım. Ancak oğlum haberlerden görmüş ve tanımış. Menderes İlçe merkezinin biraz dışında dolmuştan indi.

Oğlumun tanıması üzerine jandarmaya haber verdim. Hemen yanımıza sivil polisler geldi, zaten Atalay Filiz'den aldığım 5 lirayı polise verdim.

Polisler taksiye binip Atalay Filiz'i indirdiğim yöne doğru gitti. Yakalanmasına çok sevindim" dedi. Berber'in oğlu Özgür Berber ise Filiz'in dolmuşa bindiğinde biraz tedirgin olduğunu söyledi. Bu arada Atalay Filiz'in yakalandığı sırada yanında bir sırt çantası ve şapkasının bulunduğu belirtildi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı