"ŞEREFSİZLER" POLEMİĞİNDE FLAŞ GELİŞME

"ŞEREFSİZLER" POLEMİĞİNDE FLAŞ GELİŞME

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin başlattığı son günlerde adı gündemden düşmeyen danışmanı Metin Özkan'ın "3 bin kişilik liste var" diyerek alevlendirdiği tartışma yeni bir boyut kazandı

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Boğaz'da, yalılarda viskisini yudumlayıp, oyunu HDP'ye veren şerefsizler" çıkışının ardından, danışmanının konuyu daha ileri noktaya taşıyarak, "3 bin kişilik şerefsizler listesi elimizde" demesine tepki gösterdi.

GİZLİ ÖRGÜT MÜ VAR?

Doğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "MHP'nin gizli örgütü mü var?" diye sordu.
HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İzmir'de yazlıklarında yatıp AKP olmasın diye oyunu MHP'ye vermeyen ama HDP'yi meclise taşıyan zavallılar. Yalılarda viski yudumlayıp HDP'ye oy veren şerefsizler. HDP ile koalisyon kurun" sözlerine tepki gösterdi. HDP'li Doğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: 

BAHÇELİ'NİN HEZEYANLARINI ANLIYORUZ

"Bahçeli’nin halet-i ruhiyesini ve hezeyanlarını anlamakta zorluk çekmiyoruz. Gizlemeye çalıştıkları, bazen makyajladıkları ideolojik kalıpları HDP’nin aldığı oy oranıyla birlikte tüm çıplaklığıyla yeniden ortaya çıkmıştır. Faşizmin ve faşistin en karakteristik özelliği kendi gibi olmayan kimseye tahammül gösterememesidir. Tam Bahçeli’nin açıklamasını tarihin çöplüğündeki hak ettiği yere gönderecekken danışmanı Metin Özkan, üzerinde durup düşünülmesi ve acilen soruşturulması gereken bir açıklama yapmıştır.

ŞEREFSİZLERİN ÇANTAMDA LİSTESİ VAR ?

Bir televizyon kanalının yayınına katılan Özkan, Bahçeli’nin sözlerini savunmaya çalışırken “Kimlerdir? İsterseniz çantamda listesi var ama 3 bin kişi açıp burada saymayayım zamanımız kalmayabilir' demiştir. HDP’ye oy veren 3 bin kişiyi Özkan’ın tek başına kaydetmesi mümkün değildir. O halde HDP seçmenlerini kim fişlemiştir? MİT mi böyle bir çalışmayı yapmıştır? MİT yapmadıysa 3 bin kişiyi tespit edebilecek başka istihbarat örgütü mü vardır? Bu örgütün MHP ve Metin Özkan’la ilişkisi nedir? Hükümet çok acilen bir soruşturma yapıp bu soruların yanıtını bulmak ve kamuoyuna açıklamak zorundadır."

Kaynak:Haber Kaynağı