SERBEST BIRAKILAN POLİSLER ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

SERBEST BIRAKILAN POLİSLER ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

"17 Aralık Soruşturması"nda usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilip, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan polisler adliye önünde açıklama yaptı.Takipsizlikle sonuçlanan "17 Aralık Soruşturması"nda usulsüzlük yaptıkları...

- "17 Aralık Soruşturması"nda usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilip, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan polisler adliye önünde açıklama yaptı.


Takipsizlikle sonuçlanan "17 Aralık Soruşturması"nda usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 14 Emniyet mensubu, adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı. Adliye çıkışında dönemin İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve aynı şubede başkomiser olarak görev yapan Mehmet Akif Üner ve avukatları Murat Erdoğan basın açıklaması yaptı.

YASİN TOPÇU: VALİZİMİZİ HAZIRLAYIP GELDİK

Yasin Topçu, yıllarca vatan, millet ve bayrak aşkıyla yetiştirildiğini belirterek, şunları söyledi:

 


"Vatanımıza, devletimize hizmet etmeyi en büyük şeref ve onur kaynağı bildik. Bugün adalet böyle tecelli etti. Eğer devletimiz, milletimiz bizim cezaevinde yatmamızdan mutlu olacaksa, biz zaten valizimizi hazırlayıp geldik. Cezaevine giderdik, arkadaşlarımızla beraber yatardık. Bugün böyle bir sonuç ortaya çıktı. Tutuklansaydık, arkadaşlarımızın yanına giderdik. Serbest bırakıldık ve ailemizin yanına gidiyoruz. İnşallah eşini, evladını dört gözle bekleyen Silivri'deki tutuklu arkadaşlarımızın da bu mağduriyetlerinin bir an evvel sona ermesini diliyoruz. Hukuk herkese lazım. Hukuka olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Bizim bu ülkeden başka yaşayabileceğimiz başka toprağımız yok. Ömrümüzün geri kalanını bu vatana ve millete hizmet etmek için sarf edeceğimizi beyan ederim."

ÜNER: ADALETİ DÖRT GÖZLE BEKLEYEN ÇOK SAYIDA İNSAN VAR

Dönemin Mali Şube Başkomiseri Mehmet Akif Üner ise şöyle konuştu:

 


"Adaletin, bu topraklarda mağdur olmuş, haksızlığa uğramış herkes için tecelli etmesini beklemekle hayatımı geçireceğim. Bugün adalet bizim için tecelli etmiş durumda ama adaleti dört gözle bekleyen çok sayıda insan var. Bunlardan büyük bir kısmı bizim arkadaşlarımız. Tanımadığımız insanlar da var cezaevinde. Ciddi bir şekilde haksızlığa uğramış ne kadar insan varsa inşallah hepsi özgürlüğüne kavuşur. Yaklaşık 1,5 yıldır Silivri Cezaevi'nde haksız olduğunu inandığımız değil, bildiğimiz konulardan dolayı çok sayıda tutuklu arkadaşımız var. İnsanların 1,5 yıl tutuklu kalmaları onların bir suç işlediği anlamına gelmiyor. Bu durum adaletin tam anlamıyla tecelli ettiği anlamına gelmiyor."

AVUKAT ERDOĞAN: SONUÇTAN MEMNUNUZ

Serbest bırakılan polislerin avukatı Murat Erdoğan da, davanın bu şekilde sonuçlanmasından memnun olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

 


"Kamuoyunda 17 Aralık dosyası olarak bilinen bir dosya ile ilgili olarak yapılan bir operasyon, 8 Aralık itibarı ile... Bu kapsamda gözaltına alındı müvekkillerimiz. Yöneltilen suçlamalar silahlı terör örgütü üyeliği ve yöneticiliği. Gizliliğin ihlali ve görevi kötüye kullanma. Ancak dosyanın içeriğinde bu suçlamalara ilişkin yeterli ve tutarlı hiçbir şey olmadığını biz de ifade ettik. Netice itibariyle müvekkillerimiz adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Türkiye'de hukuk sistemine olan güvenimizi yitirmemek için çok mücadele etmiştik birer hukukçu olarak. Bu inancımız bugün itibariyle tekrar canlandı. Sonuçtan memnunuz. Umarım diğer müvekkillerimiz de adaletin tecelli etmesiyle bir an evvel özgürlüklerine kavuşurlar."

Kaynak:Haber Kaynağı