'Senin Yolun Yol Değil Melih'

'Senin Yolun Yol Değil Melih'

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, ODTÜ-100. Yıl-Çiğdem’den geçirilmek istenen yol projesindeki hukuka aykırılıkları açıkladı. Nazlıaka’nın sunduğu belgelere göre plansız, onaysız proje ihaleye çıktı, inşaat olması gerekenden erken başladı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile ODTÜ-100. Yıl-Çiğdem’den geçirilmek istenen otoyol projesinin iç yüzünü paylaştı. ODTÜ’den geçirilmek istenen otoyol ile ilgili ihalenin, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanmadığını, askıya çıkartılmadığını, halkın görüş ve önerisine sunulmadığını ve İmar Kanunu’na göre askıdan indiği tarih itibariyle kesinleşmesi gereken planlardan çok önce çıktığını söyledi.
 
İmar planı onaylanmadan, planlar kesinleşmeden 13 Haziran 2012′de ihalenin gerçekleştiğini kaydeden Nazlıaka, “Yani söz konusu yolun ihalesi onay sürecinden bir sene önce yapılmıştır” dedi.
 
İnşaatın, planların askıdan indiği 26 Temmuz 2013 sonrasında başlaması gerektiğini dile getiren Nazlıaka, buna karşın şirkete işe başlama tarihi olarak 10 Temmuz 2012′nin söylendiğini, Nisan 2013′te de viyadük çalışmalarının başladığını aktardı.
 
Gökçek’e: 19 yılda bir metre metro açamadı.
 
ODTÜ Ormanı’ndan geçecek otoyolun, Gökçek’in iddialarının tersine Eskişehir Yolu’nun yoğunluğunu azaltmayacağını savunan Nazlıaka, “Sorun bir bölgeden başka bir bölgeye taşınacak. Tüm kenti otoyollarla bölerek trafik sorununu çözeceğini sanan bir belediye başkanı, 19 yılda bir metre metro açamamış olmasının hesabını vermek zorundadır. Ankara’nın ulaşım sorunu vardır. Toplu taşımanın gelişmediği, raylı sistemlerin kurulmadığı bir Ankara’da trafik sorununun çözülmesini beklemek hayalden başka bir şey değildir. Gökçek’in metro konusundaki beceriksizliğinin bedelini tüm Ankara halkı ödeyecek” dedi.