SEN “IŞİD” MEDİN Mİ?


Yaklaşık iki yıldır sosyal medyada videolarını izlediğimiz vahşi cinayetler, Türkiye’den Suriye’ye gönderilen Devlet Sırrı niteliğindeki ‘’içi insani yardım, çocuk oyuncağı dolu yardım tırları’’. Hatay ve çevresinde ki hastanelerde tedavi edildiklerine dair fotoğrafları paylaşılan eli kanlı canilerin oluşturduğu Irak ve Ortadoğu coğrafyasının yeni baş belası IŞİD. Yani kendilerinin tabiri ile ‘’ Irak Şam İslam Devleti’’.

Aylar önce malum Dış-İşleri ses kaydının sızdığı güne kadar sözde ‘Türkiye’yi Suriye’de ki Süleyman Şah Türbesini basmakla ‘tehdit eden ama malum ses kaydı sonrası bir anda unutulan IŞİD.
Musul’un IŞİD işgalinden sonra Konsolosluğumuzun boşaltılmamış olması, muhalefet Vekillerinin gördüğünü devletin istihbaratın görememesi zaten başlı başına bir skandal. Rehine olayına malum “yayın yasağından” dolayı fazla giremiyorum ama istense Diyarbakır’dan jetleri kaldırıp yaklaşan Musul’a yönlendirmek taş patlasa on dakika alırdı, jetlerle eş zamanlı gönderilecek helikopterler ile konsolosluk çok çabuk şekilde boşaltılabilirdi. 

Daha 2013 Mayıs ayında Reyhanlı’da elli dört vatandaşımız katleden bombalı saldırıyı bu caniler üstlenmedi mi? Yakın zamanda Niğde’nin Ulukışla ilçesinde biri polis, biri astsubay üç vatandaşın öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştiren ve El Kaide bağlantılı IŞİD teröristleri değil miydi? 
Sayın Bülent Arınç "Konsolosluğa yapılan saldırı için ; “Türkiye'ye yönelik bir anlamı olduğunu göstermez. Türkiye Cumhuriyeti toprakları, hükümeti, şu anda hedef noktasında değildir" diyor
Ya yanlış biliyoruz ya da bize hikâye okunuyor.Bir ülkenin konsolosluğu VATAN toprağı değilmidir?.

ADAM KONSOLOSLUĞUNU BASMIŞ 80 Vatandaşın Esir Daha Ne YAPACAKTI?

IŞİD saldırıları başlayana kadar Irak Merkezi Hükümeti, ABD ve Dünya Devletlerinin Erdoğan ve Barzani’nin anlaşarak dünya pazarına satmaya çalıştıkları Kürt bölgesi petrolünün satışına karşı çıktıklarını hatırlatmak istedim.

Saldırılar başlar başlamaz Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bir oldubitti ile Kerkük’e girdi ve yapılan açıklamalara bakacak olursak çıkmaya da niyetleri yok. Hatta Barzani biraz daha ileri giderek "Kürt Halkının bağımsızlığı düşünme vakti gelmiştir" diyor.İşin ilginç yanı IŞİD in her girip çıktığı yer Kerkük'te olduğu gibi hep Kürtlere kalıyor.Bu senaryo bakalım Musul'da nasıl işleyecek, IŞİD çıktıktan sonra Musul'da diğer bölgelerde olduğu gibi Barzaniye mi bırakılacak ?

AKP iktidarının Kerkük gibi Musul'un kontrolünün de Barzani'ye bırakılmasına itiraz edeceğini hiç hemde hiç sanmıyorum.Özelliklede petrol yataklarının olduğu bölümlerin.

İsrail hükümet sözcüleri yaptıkları açıklamalarda kurulacak bir Kürt Devletini tanıyacağını açıklıyor. İlginç ama düne kadar herkesin satışına karşı çıktığı Kürt petrolü Türkiye üzerinden yabancı şirketler aracılığı ile ilk satışını İsrail’e yapıyor.

Biz nemi yapıyoruz?

Zaten başından beri Kürt petrolünü Türkiye üzerinden satmaya çalışan AKP hükümeti rehinelerden dolayı elimiz kolumuz bağlıymış gibi davranıp bu oldubittilere göz yumuyor. İşin ilginç yanı ise Hükumet sözcüsü Hüseyin Çelik’in AKP’nin başından beri karşı olduğu Maliki hükumetini olaylardan sorumlu tutarak ‘’sorunlar devam ederse Irak’ın kuzeyinde yerleşmiş olan Kürt azınlıkların kendilerini yönetme hakkı normaldir ’’ demesi, Erdoğan ve Hükümetinin çoktan bağımsız bir Kürt Devletini kabul ettiğinin bir işaretidir.

IŞİD in Konsolosluk eylemi an itibari ile Kerkük’ü ve Türkmenlerin ağırlıklı yaşadığı bölgeleri işgal eden Irak Kürtlerine,Barzani ile başta petrol olmak üzere yakın ekonomik ilişkiler içinde olan Erdoğan hükümetine yaramış görünüyor. Bangladeş asıllı Türk gazeteci, Taraf gazetesi yazarı ve TV yorumcusu Amberin Zaman’ın Halk TV de katıldığı bir programda “Kuzey Irak ‘ta ihale alan şirketlere ve bu şirketlerin AKP hükümetine yakınlıklarına bir bakmak lazım” sözlerini hatırlatmak isterim. Şahsi kanaatim Kerkük-Ceyhan petrol boru hattının yapımını üstlenen şirketlere iyice araştırmalı!

Çoğumuz belki IŞİD’miyoruz ama dış basında özellikle AKP ve IŞİD üzerinden çok vahim iddialar yazılıp çizilmekte, bu iddiaların CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Millet Vekilleri de yeri geldiğince dillendirmekte. Dün Sol Haber Portal ’da çıkan bir haberde “Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyeleri olduğu belirtilen bir grubun Kızıltepe’nin Akziyaret köyünden geçen dere yatağında askeri eğitim aldıkları iddia edildi”.

Bu IŞİD kimin işi, arkasında kim var bilinmiyor.IŞİD in ortaya çıkışının BOP projesinin bir ayağı olduğunu ve kurulmak istenen sözde Bağımsız Kürdistan'a alan kazandırmak için IŞİD in peydahlandığını düşünüyorum.Benim bidiğim; bir terör örgütü her hangi bir devlet istihbarat servisinin ya da devletin desteğini almadan kesinlikle ayakta kalamaz.

Sevgili okurlar bugün terörü destekliyor dedikleri “İran’ın, dün terörü finanse ediyor dedikleri ve İşgal ettikleri Irak’ın çok değil 70 hatta 80’lere kadar Ortadoğu’da küresel güçlerin en büyük müttefikleri olduğunu unutmamak lazım.

Muhalefet Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı seçiminde yenecek bir aday çıkaramaz ise başından beri Suriye’ye savaş açmak isteyen Erdoğan Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetlerine savaş emri verecek Başkomutan olacak. ‘’Gerekirse Suriye’ye dört adam gönderir, Türkiye’ye sekiz füze attırır, bu sayede Suriye’ye girmek için meşru hakkımız olur ‘’ diye düşünen ve az öncede belirttiğim gibi adı sürekli IŞİD gibi Radikal İslamcı Terör örgütleri ile anılan bu zihniyet beni gelecekle ilgili kaygılandırmakta.

Siz Reyhanlı’da, Konsolosluk baskınında olduğu gibi IŞİD konusunda tamamen yayın yasağı gelmeden bunları bir düşünün ve benden IŞİD’in istedim.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar