Op. Dr. İlgi GÜLER Estetik Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. İlgi GÜLER Estetik Cerrahi Uzmanı

SELÜLİT DERDİNDEN KURTULMA YOLLARI

Yazın son günlerine gelmiş olsak da aynada kendimize baktığımızda bile görmek istemediğimiz kısmımızdır selülitlerimiz. Biz kadınları depresyona sokmaya yeter de artar bile. Depresyon daha fazla yemeye ve hareketsizliğe yol açtığından bir kısır döngünün içinde buluruz kendimizi.

Düzenli beslenme ve sporun selülit gelişimini olumsuz yönde etkilediği yadsınamaz bir gerçektir. Ama ne yazık ki hepimiz düzenli spor yapıp sağlıklı beslenmeye özen göstersek de (!) istemediğimiz selülitlere sahibiz. Neyse ki artık selülitle savaşmada başka silahlarımız da var.

Mezoterapi, PRP, radyofrekans ve enjeksiyon lipoliz uygulaması bu yöntemlerden sadece bazıları. Bu tedaviler ofis şartlarında, uygulama öncesi lokal anestetik kremler ile anestezi sağlanarak uygulanılabilen ve uygulama sonrasında rahatlıkla günlük hayatınıza dönebileceğiniz yöntemlerdir.

10668268_10152683243602241_1930634038_n.jpg

Mezoterapi; hyaluronik asit, vitaminler, proteinler ve mineraller ile hazırlanan özel ilaç karışımlarının derinin orta tabakasına, özel iğne uçları kullanılarak uygulanan bir enjeksiyon yöntemi. Mezoterapi yöntemi cildin elastikiyetini sağlayan liflerin yenilenmesi, cilt altındaki dolaşımın düzenlenmesi ve cilt altındaki yağ dokusunun azalmasına yol açarak etki eder.

PRP; kişiden alınan küçük miktarlardaki kanın özel bir tüpe konularak bir dizi işlemden geçirildikten sonra elde edilen trombositten zengin plazmanın aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesi şeklinde uygulanır. Trombosit denilen kan hücrelerinin barındırdığı büyüme faktörlerinin hasarlı doku onarımı ve doğal haline dönüşmesi üzerindeki etkisi göz önünde bulundurularak planlanmış bir tedavidir. Kişinin kendi kanından elde edildiğinden herhangi bir alerjik reaksiyon gözlenmez.

Radyofrekans ise hedef dokuya ulaşınca o bölgede ısıyı artıran enerji akımının hedef dokuya verilmesi işlemidir. Derimizin bir alt tabakası olan dermis ve deri altı yağ tabakasında ısı artışı kollajenin bir kısmında yapısal bozulmaya, bunun sonucunda da kollajenin kalınlaşmasına neden olur. Sonuçta hedef bölgede incelme, sıkılaşma ve lifting etkisi gerçekleşir.

Enjeksiyon lipoliz; enjeksiyon ile yüz veya vücudun herhangi bir bölgesindeki yağ birikimlerini azaltan bir tedavi yöntemidir. Lokalize yağ birikimlerini azaltmak için “yağ yakıcı” özellikleri olan farklı içerikli maddeler “kokteyl” halinde derialtı yağ tabakasına enjekte edilir.

Bu tedaviler belirli bir hastalığı olmayan, gebe olmayan ve emzirmeyen herkese belirli zaman aralıkları ile seanslar şeklinde uygulanabilir.

Ve tabi ki mükemmel sonuca ulaşmak için bize de iş düşüyor; düzenli beslenme ve spor. Evet bayanlar elimizdekileri doğru kullanmayı bilirsek mini eteklerimizi daha özgüvenli bir şekilde giyebilir plajlarda kendimizi daha güvende hissedebiliriz.

Mutlu kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar