SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE ÜNLÜ GAZETECİLERİN AKŞAM YEMEĞİ KAMERADA

SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE ÜNLÜ GAZETECİLERİN AKŞAM YEMEĞİ KAMERADA

HDP Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ünlü muhalif gazeteciler ile Borsa Lokantasında buluştuğu anlar kameralara yansıdı.

İstanbul Borsa Lokantasında dün gece geç saatlere kadar süren, ilginç bir akşam yemeği toplantısı vardı. Ünlü Gazeteci Burhan Akdağ'da tesadüfen oradaydı. Ve Borsa Lokantasının bu çok ünlü konuklarını bir arada görünce kamerasını çalıştırdı. 

YEMEKTE KİMLER YOKTU Kİ ?

Siyasetçilerin gazeteciler ile bir araya gelip yemek yediği sık ve olağan bir durum elbetteki. Ama hangi siyasetçinin hangi gazeteciler ile yemek yediği ve  ne zaman yendiği bir araya getirilirse çok anlam çıkartılabilen bir olay haline gelebilir. İşte HDP Eş Genel Başkanı ve neredeyse tüm dünyanın Türkiye'nin kaderi olarak gördüğü genel seçimlere bir kaç ay kalmışken olay yaratacak bir yemek anlamı kazanabilir.

BAŞKALARI DA VARDI AMA

Burhan Akdağ ile görüntülerini aldığı o yemekli toplantıya kimlerin katıldığını sorduk. "Demirtaş'ın sonradan geldiği toplantıda başta "Mehmet Altan, Ahmet Hakan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Nazlı Ilıcak, Oral Çalışlar ve Nuray Mert'in" adlarını saydı. Bu gazetecilerin ortak özelliği ise Oral çalışlar'ı saymazsak tümününde "Muhalif Tandanslı"  yazarlar olduğu açık. Burhan Akdağ konuşmalara ilşkin bir fikri olmadığını söyledi. Görüntülerde kimliklerini seçemediğimiz diğerlerininde kim olduklarını oda çözememiş. Peki bu toplantıda neler konuşulmuş olabilir ?

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU ?

Toplantıda neler konuşulduğuna ilişkin net bilgiler edinilemedi. Ancak  Selahattin Demirtaş'ın ve Partisinin mevcut siyasi konjüktür ortamında anahtar konumu taşıdığı gerçeğinden yola çıkara,k ünlü gazetecilerimizin çok merak edilen konuları sormuş olabileceklerini tahmin etmek zor değil. İlk akla gelecek sorular ise şöyle sıralanabilir. Diğerlerini kamuoyu yorumlarına bırakıyoruz.

BUNLAR SORULDU MU?

*Seçimlere bağımsız girme kararı verdiniz, başarısız olursanız AKP'ye anayasayı bile değiştirecek güçte yeniden iktidar olanağı vereceksiniz. Bu konuda AKP ile gizli bir anlaşma yaptınız mı?

* AKP'yi çok zorda bırakacak olan 4 Bakanı Yüce Divan'a gönderebilecek komisyondan çekildiniz. Bu konuda AKP'nin istediği sonucu alabilmesini sağladınız. Bu konuda bir anlaşmanız var mı?

* Partiniz ve desteklediğiniz PKK'nın, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde sürekli tırmandırdığı olaylar ve dökülen kanlar konusunda, AKP İktidarının Emniyet Güçlerini pasif pozisyonlarda tutmasına ilişkin aranızda bir anlaşma var mı?

 

Kaynak:Haber Kaynağı