ŞEKERBANK'A 2 YENİ ORTAK

ŞEKERBANK'A 2 YENİ ORTAK

Şekerbank’in ortaklık yapısında değişikliğe gidildi. BTA Bank hisselerini alan Kazakistan'ın en büyük bankası Kazkommertsbank ve Rakishev, BTA Securities üzerinden Şekerbank'ta dolaylı ortak konumuna geldi.

Şekerbank'ın SKBNK, ana ortaklarından Samruk Kazyna yüzde 97.26 paya sahip olduğu BTA Bank hisselerinin yüzde 47.97'sini Kazkommertsbank'a, yüzde 46.5'ini K. Rakishev'e devretti; devir sonrası Kazkommertsbank ve Rakishev Şekerbank'ta dolaylı ortak konumuna geldi. 

Şekerbank'tan KAP'a gönderilen açıklamada, "Bankamızda yüzde 10.82 paya sahip BTA Securities'in, BTA Bank'ın yüzde 100 iştiraki olması sebebiyle, Kazkommertsbank ve K. Rakishev söz konusu hisse devri ile bankamızın dolaylı ortağı konumuna gelmişlerdir. 

Konuyla ilgili BDDK onay süreci devam etmektedir" denildi. Şekerbank'ta, Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı'nın yüzde 35.16, Samruk Kazyna Kazakistan Devlet Varlık Fonu'nun yüzde 20.17 ve BTA Securities'in yüzde 10.82 payı bulunuyor. Bankanın yüzde 33.76'sı ise halka açık. 

Şekerbank hisseleri açıklama sonrası 2.08 liraya kadar yükselirken, saat 14:45'te yüzde 1.52 primle 2.01 liradan işlem görüyordu.

İlgili Haberler