ŞEKER HASTALARI İÇİN ÖNEMLİ BİR ARAŞTIRMA

ŞEKER HASTALARI İÇİN ÖNEMLİ BİR ARAŞTIRMA

ournal Diabetes Metab. Disord. Dergisinin 2014 Ocak sayısında yer alan diyabet tedavisinde kullanılan ilaçlara bal eklendiğinde, umut verici sonuçlar elde edildiğini ancak bunun başka çalışmalarla desteklenmesi gerektiği kaydedildi.

İç hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, "Bal basit bir su şeker karışımı değildir. 

ŞEKER HASTALARINA İYİ HABER

Besleyici değerinin yanı sıra güçlü bir antioksidan özelliğe de sahiptir. Yeni araştırmalar her geçen gün, balın yeni faydalarını ortaya koymaktadır. 

ZARARIDA ÖNLÜYOR

Journal of Biological Sciences Dergisinde yer alan yayında; balın diyabetli hastalar için şeker ya da diğer tatlandırıcılara göre daha kolay tolere edilebilir olduğu ve kan şekerini düzenlediği ve diyabetin karaciğer üzerine olan zararlı etkilerini önlediği belirtildi.

MUCİZE FAYDALAR

Journal Diabetes Metab. Disord. Dergisinin 2014 Ocak sayısında yer alan diyabet tedavisinde kullanılan ilaçlara bal eklendiğinde, umut verici sonuçlar elde edildiğini ancak bunun başka çalışmalarla desteklenmesi gerektiği kaydedildi. 

bal_3.jpg

KAN DEĞERİNDE NORMALLEŞME

Birçok insan ve hayvan üzerinde yapılan çalışma balın; şeker hastalığının kalp-damar sağlığı ve kandaki lipid düzeylerinde yol açtığı bozukluğu düzelttiği, ayrıca birçok kan değerinde de normalleşme sağladığı gösterildi'' dedi.

headline-006.jpg