ŞEHİT YÜZBAŞININ BABASINDAN "DERS GİBİ" AÇIKLAMA

ŞEHİT YÜZBAŞININ BABASINDAN "DERS GİBİ" AÇIKLAMA

"Öncelikle bir şehit babası ve şehit ailesi olarak şehit evladımın ve evlatlarımın üzerinden yapılan bazı asılsız ve çirkin haberlerin varlığı beni böyle bir açıklama yapmaya mecbur bırakmıştır

ŞIRNAK'ta şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın isyanı sonrası çıkan haberlerle ilgili olarak baba Hasan Alkan ilk kez konuştu, "Asılsız ve çirkin haberler" dedi.

BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Osmaniye'nin merkez Fatih Mahallesi 3026 sokaktaki evine gelenlerin taziyelerini kabul eden Alkan Ailesi'nin, Mehmet Alkan'ın kardeşinin tabutu başında "Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor" diye isyan etmesinden sonra çıkan bazı haberler ve sosyal medyadaki yazılardan dolayı büyük üzüntü içinde oldukları belirtildi.

'ACIMIZI YAŞIYORUZ'

Özellikle sosyal medyada Jandarma Yarbay Mehmet Alkan hakkında yapılan paylaşımlara da cevap vermeyen ailenin sessizliğini baba Hasan Alkan bozdu. Yazılı bir açıklama yapan baba Hasan Alkan, çıkan haberlerden üzüntü duyduğunu belirtti. Hasan Alkan, açıklamasında şunları söyledi:

NE AİLEM NE BEN BASIN KURULUŞUNA DEMEÇ VERMEDİK

"Öncelikle bir şehit babası ve şehit ailesi olarak şehit evladımın ve evlatlarımın üzerinden yapılan bazı asılsız ve çirkin haberlerin varlığı beni böyle bir açıklama yapmaya mecbur bırakmıştır. Evladımın şehit olmasına bağlı olarak ben, kardeşleri ve aziz Türk halkımız, biliyorum ki derin bir üzüntü ve sahiplenme içerisindedir. Ben ve ailemce birinci ağızdan herhangi bir basın kuruluşuna demeç ya da röportaj verilmemiştir. Ancak milletimizin kültürü gereği taziyeye gelen herkes nezaketli bir şekilde karşılanmıştır. Buna gazeteciler de dahildir. Milletimizin anlayışına sığınıyor, demeç ve açıklama yapmadığımı ve yapmayacağımı, sadece acımızı yaşadığımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyorum."

MEVLİD OKUTULDU

Ayrıca, şehit Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan için bugün baba ocağında mevlit okutuldu. Mevlide Osmaniye Valisi Kerem Al, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak, Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, İl Jandarma Komutanı jandarma Albay Metin Düz, askeri ve mülki amirlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlide katılanlar aileye başsağlığı ve sabır diledi.

OSMANİYELİ ANNELER ŞEHİDİN MEZARINA ÇİÇEK DİKTİ

Bu arada Osmaniyeli bir grup anne, şehit Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın mezarını ziyaret etti. 1.5 yıl önce de annesi vefat eden şehidin mezarına çiçekler diken anneler, "Kürt, Türk, Çerkez, Alevi, Sünni diye ayrım yok. Hepimiz insanız. Anneler olarak toplumsal barışı sağlamak için çalışacağız" dedi.

Şehidin mezarına reyhan ve gül diken anneler, dualar etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı