ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ'UN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ'UN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Şiddetli çatışmaların haftalardır sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, açılım sürecinde terör örgütünün yerleştirdiği militanların şehit ettiği uzman çavuşlara bir tanesi daha eklendi.

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde sürdürülen operason sırasında çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerin daha önce tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu bir uzman çavuş şehit oldu.

ŞEHİT ASKERİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Sur ilçesinde çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerin hendeklerin birine tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu şehit olan askerin Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi nufusuna kayıtlı 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz olduğu belirlendi. Gündüz'ün şehit olduğu haberi Şebinkarahisar AKP teşkilatı tarafından da sosyal medyada duyuruldu.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Patlama ve silah seslerinin duyulduğu ilçede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar devam ediyor.

HERGÜN BİR UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLUYOR

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur İlçesi'nde hendeklerin kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar sürerken, bu akşam bölgeden bir şehit haberi daha geldi. İlçenin Hasırlı mahallesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lı bir grup arasında çatışma çıktı.

HAİN TUZAKLARIN KURBANI ASKER HASTANE YOLUNDA ŞEHİT OLDU

Çatışma sürerken bölücü terör örgütü üyelerinin daha önce tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı (EYP) infilak ettirmeleri sonucu Diyarbakır Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir uzman çavuş ağır şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılmak iztenen asker, yolda şehit oldu. Halen patlama ve silah seslerinin duyulduğu bölgede çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı