ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ'UN ERZURUM'DA Kİ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ'UN ERZURUM'DA Kİ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

. Üvey baba Zeki Avu komutanların verdiği şehit haberi...

ÜVEY BABA BAYGINLIK GEÇİRDİ

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde teröristlerin bombalı eylemi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Kadir Kayveni'nin evindeki acı ve gözyaşı yürekleri dağladı.

BAYILDI

Üvey baba Zeki Avu komutanların verdiği şehit haberi ile baygınlık geçirdi. Babanın bu anını yansıtan görüntüler sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaşıldı. Saat 20.20'de şehidin evinde fenalaşan kız kardeşi Merve ise ambulansın bölgeye yakın bir yerde meydana gelen trafik kazasına müdahale etmesi nedeniyle otomobille hastaneye götürüldü. Daha sonra olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri rahatsızlanan anne Ayşe'ye evde müdahale etti.

İSTİFA ET KÖYE GEL

Kadir Kayveni'nin şehit haberi ile akrabaları köyün girişi ile evine Türk bayrakları astı. 4'ü üvey toplam 7 çocuk babası olan Zeki Avu, şehit evladı ile en son Cuma günü telefonla görüştüğünü belirtti. Oğlundan istifa edip köyüne dönmesini istediğini belirten Avu, "Evde oturuyordum, dünürüm beni telefonla aradı. Bana dedi ki, 'Kadir'i kaybettik' kendisine, 'Sen bu haberi nereden aldın?' Dedim. Sonra Kadir'i aradım, eşini ve hastaneleri aradım ama kimseye ulaşamadım.

ARKADAŞI ARAYIP SÖYLEMİŞ

En son bir arkadaşı beni arayıp, 'Kadir şehit oldu, ben de ailesini hastaneye götürdüm' dedi. 10 dakika sonra da askerler gelip bize acı haberi verdi. Kadir benim üvey oğlum. Henüz 1 aylıkken babası oldum. Onu ve diğer üç kardeşini öz evlatlarımdan ayırmadım. Şehit olmadan iki gün önce saat 22.30'da bizi telefonla aradı.

KALKIN SİZDEN İÇTİMA ALAYIM

Bana, 'Ne yapıyorsunuz baba' dedi. Kendisine, 'Biz de uyuyorduk' dedim. Gülerek, 'Kalkın sizden içtima alayım öyle yatın' dedi. Ben de kendisine, 'Oğlum görevin bitsin istifa et gel. Ne yatabiliyoruz ne uyuyabiliyoruz. Gel köyümüzde beraber olalım' dedim. O da takdiri ilahi diyerek vedalaştık" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı