ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ VELİ ATEŞ'İN BABA EVİNDE YAS

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ VELİ ATEŞ'İN BABA EVİNDE YAS

Patlayıcı Madde İmha Uzmanı Jandarma Uzman Çavuş Veli Ateş’in Konya’nın Kadınhanı İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

BİNGÖL’ün Genç ilçesi Suveren Mahallesi mevkiinde teröristlerce demiryoluna döşenen el yapımı bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen 38 yaşındaki Patlayıcı Madde İmha Uzmanı Jandarma Uzman Çavuş Veli Ateş’in Konya’nın Kadınhanı İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

TAYİNİ 2 AY ÖNCE BİNGÖL'E ÇIKMIŞ

Kadınhanı İlçesi İstiklal Mahallesi’nde oturan babası 72 yaşındaki Abdurrahman Ateş’in evine gelen yetkililer oğlu Veli Ateş’in şehit olduğu haberini vererek baş sağlığı diledi. Uzman Çavuş Ateş’in şehit olduğu haberi ailesini yasa boğdu. Ateş'in baba evi Türk Bayrakları ile donatıldı. Evli ve bir erkek çocuk babası olduğu öğrenilen şehit uzman Çavuş Ateş’in ailesi ile birlikte yaklaşık 20 gün önce memleketi olan Kadınhanı İlçesi’ne geldiği ve yakınlarıyla hasret giderdiği öğrenildi.

2 ay önce Hatay’dan Bingöl’e tayinin çıktığı öğrenilen şehit Uzman Çavuş Veli Ateş’in ev hanımı olan eşi Sevgi ve 5 yaşındaki oğlu Abdurrahman’ın da birlikte yeni görev yerine götürdüğü belirtildi.

CUMA NAMAZI ARDINDAN TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit Uzman Çavuş’un baba ocağı da yakınlarının ve komşularının akınına uğradı. Konya Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve Alay Komutanı 1’inci Yardımcısı Kurmay Albay Ümit Fidan da Şehit Uzman Çavuş Ateş’in evini ziyaret ederek babası Abdurrahman Ateş’e baş sağlığı diledi. Şehit Uzman Çavuş Veli Ateş yarın Kadınhanı İbrahim Paşa Camisi’nde kılınacak Cuma namazının ardından ilçede bulunan aile mezarlığında toprağa verilecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı