Şehit sayısı 3'e yükseldi!

Şehit sayısı 3'e yükseldi!

NÖBET değişiminden dönerken, bulundukları askeri minibüse kamyonun çarpması sonucu 1 askerin şehit olduğu kazada, yaralı 7 askerden 2'si daha şehit oldu. Kazada şehit olan askerlerin sayısı 3'e yükseldi.

Kaza dün öğlen saatlerinde Aralık İlçesine bağlı Dilucu Sınır Kapısı yakınlarında meydana geldi. Sınır kapısında nöbet değişimi yapan askerleri ilçe merkezindeki 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na götürmek üzere yolun sağ tarafında park halinde bekleyen askeri minibüse, Nazım Gülüm yönetimindeki 76 DC 108 plakalı kamyon arkadan çarptı. Kazada, minibüsteki 8 asker yaralandı. Yaralı askerler Aralık ve Iğdır'daki hastanelerde tedavi altına alandı.

Yapılan tüm müdühalelere rağmen kazadan birkaç saat sonra Ömer Yerer (Giresun) yaşamını yitirdi. Tedavileri devam eden ve durumu ağır olan askerlerden Ahmet Kaçmaz (Diyarbakır) dün gece yarısı, Halil Saki de (Şırnak-Silopi) bugün sabaha karşı yaşamını yitirdi. Şehit askerler için bugün 09.30'da Iğdır Havalimanı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderilecek.

ŞEHİT CENAZELERİ YOLA ÇIKTI

Dilucu Sınır Kapısı yakınlarında meydana gelen kazada ağır yaralandıktan sonra kaldırıldıkları Devlet Hastanesinde tüm çabalara karşın kurtarılamayan 3 şehitten Piyade Onbaşı Ömer Yerer ile Piyade er Halil Şaki'nin cenazeleri memleketlerine gönderildi.

Iğdır Havalimanı'nda saat 10.00'da düzenlenen törende Vali Vekili Hacı Uzkuç, Erzurum 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Doğubayazıt 1'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Yatkın, Iğdır İl Jandarma Komutanı Albay Erdem Yılmaz, Iğdır 5'nci Hudut Alay Komutanı Albay Hidayet Arı, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş hazır bulundu. 

Ambulanstan Mehmetçikler tarafından alınan bayrağa sarılı Piyade Onbaşı Ömer Yerer'in cenazesi, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçağa yerleştirildi. Kayseri doğumlu olan Ömer Yerer'in cenazesi İstanbul'a götürüldü. Ailesi Beylikdüzü'nde oturan Yerer'in cenazesi, Edirnekapı şehitliğinde toprağa verilecek.

Piyade er Halil Şaki'nin cenazesi ise Iğdır'a gelen ailesi tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesine karayolu ile götürdüldü. Üçüncü şehit Piyade Onbaşı Ahmet Kaçmaz'ın cenazesi de Adana'dan yola çıkan ailesine teslim edilecek.