ŞEHİT POLİSLER DAVASINDA İLK KARAR

ŞEHİT POLİSLER DAVASINDA İLK KARAR

8 şüpheli, dün akşam sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında savcılığa çıkarıldı.

BİNGÖL'de, Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 7'si, çıkarıldığı mahkeme tarafından denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakılırken, Ali Kılıçgedik, tutuklandı.

DAVAYA GİZLİLİK KARARI 

Mahkeme ayrıca davaya gizlilik kararı getirdi. Bingöl'de geçen Çarşamba akşamı PKK'lıların düzenlediği ve Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve polis memuru Uğur Atlı'nın yaralandığı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 8 şüpheli, dün akşam sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında savcılığa çıkarıldı.

DENETİMLİ SERBESTLİK YASASINA GÖRE SALIVERİLDİLER

İfadeleri alınan 8 sanık savcılık tarafından daha sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Sabah saatlerine kadar süren ifade verme işleminden sonra mahkeme 7 zanlıyı, denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakılmasına ve Ali Kılıçgedik'in tutuklanmasına karar vererek, dosyaya gizlilik kararı getirdi.

DÜN AKŞAM ADLİYEYE SEVK EDİLMİŞLERDİ

Bingöl'de geçen çarşamba akşamı PKK'lıların düzenlediği ve Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve polis memuru Uğur Atlı'nın yaralandığı saldırıyla ilgili 8 şüpheli gözaltına alındı. Emniyette 4 gündür süren sorgulamalarının ardından 8 şüpheli bu akşam sıkı güvenlik önlemleri altında önce Bingöl Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanedeki sağlık kontrolünün ardından 8 şüpheli yine yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye götürüldü. Şüphelililerin savcılıkta işlemleri devam ederken, polis adliye çevresinde sıkı güvenlik önlemleri almıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı