ŞEHİT KOMİSERE UĞURLAMA TÖRENİ

ŞEHİT KOMİSERE UĞURLAMA TÖRENİ

Batman'da, dün PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Komiser Burhan Gatfar'ın cenazesi, memleketi Elazığ'a getirildi. Cenaze, ikindi namazı öncesi Fırat Üniversitesi Tıp...

ELAZIĞ'DA GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Batman'da, dün PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Komiser Burhan Gatfar'ın cenazesi, memleketi Elazığ'a getirildi. Cenaze, ikindi namazı öncesi Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alındı ve Sürsürü Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek helallik alındı. Şehit komiserin cenazesi, daha sonra Ataşehir Mahallesi'nde bulunan Mevlana Camisi'ne getirildi. Burada cenaze namazı kılınmak için beklendiği sırada fenelaşan şehidin oğlu 12 yaşındaki oğlu Batuhan Gatfar, yakınları tarafından 112 ambulansına götürelerek sakinleşmesi sağlandı.

ŞEHİDİN BABASI FENALIK GEÇİRDİ

Şehit polis Burhan Gatfar'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan komiser yardımcısı olan eşi Semra Gatfar, kız kardeşleri ve babası Zeki Gatfar, ağıtlar yakarak, gözyaşı döktü. Bu sırada fenalık geçiren baba Zeki Gatfar'a da hazır bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti.

dha-cd75310658f1fad58540df033c0014c6-5-t.jpg

TÖRENE KATILAN BİNLERCE KİŞİ SLOGAN ATTI

Cenaze törenine AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, MHP Milletvekili Yavuz Temizer, Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Törene katılan binlerce kişi, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganrı attı. Daha sonra Müftü Peyami Güngör, şehit polis Burhan Gatfar için cenaze namazı kıldırdı.

KONVOY EŞLİĞİNDE MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Cenaze namazından sonra şehit komiserin cenazesi, cenaze aracına konularak, konvoy oluşturularak, Baskil İlçesi'ne bağlı Karaali Köyü'ne götürülüp, aile mezarlığında toprağa verildi.

dha-cd75310658f1fad58540df033c0014c6-3-t.jpg

Şahismail GEZİCİ / ELAZIĞ

Kaynak:Haber Kaynağı